Indonesische wok met Bimi® broccoli, cashewnoten en tempeh

Indonesische wok met Bimi® broccoli, cashewnoten en tempeh

Een heerlijk, vegetarisch Bimi® wokgerecht van foodie Vegadutchie die binnen een handomdraai op tafel staat. Een aanrader!

Voorbereiding

20 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Methode

  1. Breng in een pan een klein laagje water aan de kook. Pak een stoommandje of vergiet. Snijd de tempeh in plakken en leg in het stoommandje/vergiet. Zet op de pan en doe de deksel erop. Laat 10 minuten stomen. Meng ondertussen in een kommetje de knoflook, gember, sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en paprikapoeder door elkaar. Rooster de cashewnoten goudbruin in een bakpannetje en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bimi grof en de rode ui in dunne ringen.

  2. Snijd de tempeh in dunne rechthoekige blokjes. Om het knapperig te krijgen is het belangrijk dat je de blokjes echt klein snijdt. Doe in een kom en giet de dressing erover. Laat minimaal een kwartier marineren.

  3. Verwarm in een bakpan op middelhoog vuur 2 el kokosolie of andere olie. Bak de tempeh op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat de tempeh genoeg ruimte heeft en niet op elkaar ligt. Schep regelmatig om tot alle kanten goudbruin zijn. Schep in een kom bedekt met keukenpapier en laat uitlekken.

  4. Verwarm in dezelfde pan nog een klein scheutje olie en bak de rode ui zo’n 3 minuten terwijl je hem regelmatig omschept. Voeg nu de bimi toe en een scheutje water en wok nog 2-3 minuten.

  5. Verdeel de rijst over twee borden, schep de groenten erop en vervolgens de tempeh en cashewnoten. Lekker om te serveren met sambal en koriander en eventueel een extra scheutje sojasaus.