Kabeljauwfilet en Bimi® in papillote

Kabeljauwfilet en Bimi® in papillote

Op zoek naar een lichte, gezonde én smaakvolle maaltijd die je zonder moeite op tafel zet? Dit recept voor kabeljauwfilet en Bimi® in papillote is precies wat je nodig hebt! Door de vis en groenten in een pakketje te garen, blijven alle smaken en voedingsstoffen perfect behouden. Het resultaat? Malse, sappige kabeljauw met knapperige Bimi®, frisse citroen en heerlijk zachte groenten.

Het mooie van dit gerecht? Je hebt nauwelijks afwas én kunt het helemaal aanpassen naar smaak. Serveer met een frisse salade of een beetje quinoa voor een complete maaltijd. Zin om het te proberen? Duik de keuken in en geniet van deze gezonde lekkernij!

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Snijd de Bimi® in de lengte doormidden als de stelen erg groot zijn. Snijd de overige groenten in dunne reepjes.

  2. Papillotes samenstellen:

    Knip 4 grote stukken bakpapier.

    Leg in het midden van elk stuk een handje rode ui, wortel, courgette en Bimi®.

    Plaats een kabeljauwfilet bovenop de groenten en breng op smaak met zout, peper en knoflook.

    Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en leg een schijfje citroen bovenop de vis.

  3. Papillotes sluiten:

    Vouw de randen van het bakpapier dicht en maak er een goed afgesloten pakketje van, zodat de stoom tijdens het bakken behouden blijft.

  4. Bakken in de oven:

    Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten in de oven, tot de vis gaar is en de groenten zacht zijn.

  5. Serveren:

    Open de pakketjes voorzichtig (pas op voor de hete stoom!).

    Serveer direct in het bakpapier of leg alles op een bord.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij