
Lamskoteletten met honingvijgen en Bimi® broccoli
Wil je een uniek kerstdiner serveren? Maak dit lamskotelettenrecept met Bimi® broccoli! Dit recept met gebakken lamskoteletten, gebakken Bimi® broccoli en geroosterde vijgen is een ideaal recept om tijdens de feestdagen op tafel te zetten.
Bekijk ook onze andere lekkere vleesgerechten gecombineerd met Bimi® broccoli .
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
25 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Glutenvrij
Methode
-
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht, gasstand 4). Verhit een grote hoeveelheid op een middelhoog of hoog vuur.
-
Plaats de lamskoteletten in de pan en bak gedurende 2 minuten tot het bruin wordt. Hetzelfde aan de andere kant. Draai ze op hun kant en laat ze 1 minuut bakken om het vet eruit te halen.
-
Behandel de honingvijgen met honing, plaats ze dan op de bakplaat met de lamskoteletten. Kruid de koteletten en de vijgen met zout. Plaats het vervolgens in de voorverwarmde oven voor 8 minuten. Haal daarna de oven uit en zet het uit elkaar.
-
Bak de Bimi® broccoli in dezelfde pan, op een middenhoog vuur, voeg een klontje boter toe (van ongeveer 10 g) terwijl de Bimi® broccoli bakt. Bak dit een paar minuten tot het een beetje bruin kleurt. Kruid dan met zeezout. Zet de Bimi® broccoli apart terwijl je de saus maakt.
-
Voeg in dezelfde pan de sjalotten en 10 g botertoe toe. Bak op een laag tot middenhoog vuur tot het zacht wordt. Voeg de balsamicoazijn toe. Laat het sissen en indikken. Voeg daarna de lamsbouillon toe en bak het nog een beetje af. Voeg als laatst de boter en munt toe toe.
-
Leg de Bimi ® broccoli, lamskoteletten en honingvijgen op een bord en strooi de pijnboompitten en de muntsaus eroverheen.