Lamskoteletten, Honingvijgen en Bimi® Broccoli

Lamskoteletten, Honingvijgen en Bimi® Broccoli

This combination of lamb and honey-roasted figs is designed to delight the senses. Combined with charred Bimi® broccoli for a delicious crunch, a shallot and mint sauce and pine nuts to serve, this is an ideal dinner party supper that will only take around half an hour to pull together.

Voorbereiding

5 minuten

Koken

25 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht, gas stand 4). Verhit een grote koekenpan op een middelhoog of hoog vuur.

  2. Plaats de lamskoteletten in de pan en bak gedurende 2 minuten tot het bruin wordt. Herhaal dit aan de andere kant. Draai ze op hun kant en laat ze 1 minuut bakken om het vet eruit te halen.

  3. Besprenkel de honingvijgen met honing, plaats ze dan op de bakplaat met de lamskoteletten. Kruid de koteletten en de vijgen met zout. Plaats het vervolgens in de voorverwarmde oven voor 8 minuten, verwijder het daarna uit de oven en zet het apart.

  4. Kook de Bimi® broccoli in dezelfde pan, op een middenhoog vuur, voeg een klontje boter toe (van ongeveer 10 g) terwijl de Bimi® broccoli bakt. Bak dit een paar minuten tot het een beetje bruin kleurt. Kruid dan met zeezout. Zet de Bimi® broccoli apart terwijl je de saus maakt.

  5. Voeg in dezelfde pan de sjalotten en 10 g boter toe. Bak op een laag tot middenhoog vuur tot het zacht wordt. Voeg de balsamicoazijn toe. Laat het sissen en indikken. Voeg daarna het lammerenbouillon toe en bak het nog een beetje af. Voeg als laatst de overgebleven boter en munt toe.

  6. Leg the Bimi® broccoli, lamskoteletten en honingvijgen op een bord en strooi de pijnboompitten en de muntsaus eroverheen.