Korianderkip en gegrilde Bimi® broccoli maple syrup

Korianderkip en gegrilde Bimi® broccoli maple syrup

Dit overheerlijke kiprecept combineert zoete en zure smaken om de kip een unieke smaak te geven. Een bijzondere combinatie van ingrediënten maakt dit een recept om je avond heerlijk mee te starten.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm een grote grillpan boven een middelhoog vuur. Voeg de olie en boter toe en leg de Bimi® broccoli in de pan. Bestrooi rijkelijk met zeezout. Bak ongeveer 4 minuten. Eventueel een beetje water toevoegen en 1 à 2 minuten met deksel op de pan laten stomen, voor extra zachte Bimi® broccoli. Haal de Bimi® broccoli uit de pan op een bord en zet opzij.

  2. Smelt de boter en olie in een grote koekenpan boven een hoog vuur. Sla de gevlinderde kip plat en kruid royaal met zeezout en gemalen zwarte peper. Doe de kip in de pan en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

  3. Doe nieuwe olie in de pan indien nodig en voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten. Meng de azijn, maple syrup, sojasaus, mosterd en appelsap in de pan en verwarm deze tot de saus kookt. Laat de saus iets indikken.

  4. Voeg de koriander al roerend toe, voeg daarna ook de kip en Bimi® broccoli toe. Zodra de kip en Bimi® broccoli weer op temperatuur zijn kun je het geheel op een (warm) bord serveren.