Gegrilde Bimi® broccoli met kipfilet in ahorn-koriander siroop

Gegrilde Bimi® broccoli met kipfilet in ahorn-koriander siroop

Gegrilde Bimi® broccoli met gegrilde kipfilet in een sticky ahornsiroop met een snufje koriander - een van de simpelste maar lekkerste gerechten. Een ander pluspunt, dit gegrilde Bimi® broccoli recept staat binnen 20 minuutjes op tafel!

Aan de slag met dit recept? Bekijk voor het lekkerste resultaat hoe je de Bimi® in de grillpan of op de grillplaat grilt.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm een grote grillpan boven een middelhoog vuur. Voeg de olie en boter toe en leg de Bimi® broccoli in de pan. Bestrooi rijkelijk met zeezout. Bak ongeveer 4 minuten. Eventueel een beetje water toevoegen en 1 à 2 minuten met deksel op de pan laten stomen, voor extra zachte Bimi® broccoli. Haal de Bimi® broccoli uit de pan op een bord en zet opzij.

  2. Smelt de boter en olie in een grote koekenpan boven een hoog vuur. Sla de gevlinderde kip plat en kruid royaal met zeezout en gemalen zwarte peper. Doe de kip in de pan en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

  3. Doe nieuwe olie in de pan indien nodig en voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten. Meng de azijn, maple syrup, sojasaus, mosterd en appelsap in de pan en verwarm deze tot de saus kookt. Laat de saus iets indikken.

  4. Voeg de koriander al roerend toe, voeg daarna ook de kip en Bimi® broccoli toe. Zodra de kip en Bimi® broccoli weer op temperatuur zijn kun je het geheel op een (warm) bord serveren.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij