Lomo saltado met Bimi® broccoli
Lomo saltado is een van de lievelingen uit de Peruaanse keuken. Het is een gezinsvriendelijk en gemakkelijk recept!
Specifications
Voorbereiding
30 minuten
Koken
30 minuten
Serves
3
Dieet eisen
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snijd de steaks in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg uitgeperste knoflook, peper en zout toe en meng dit door elkaar.
-
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat, breng op smaak met zout en meng met 3 eetlepels van de olijfolie. Rooster gedurende 20-25 minuten. Je weet dat ze klaar zijn als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken, maar ze nog wel hun vorm behouden.
-
Terwijl de zoete aardappelen koken, stoomt u de Bimi® broccoli gedurende 3-4 minuten. Hij moet mals zijn, maar nog wel een beet hebben. Haal ze onmiddellijk uit de pan en leg ze in een kom met ijswater om verder garen te voorkomen.
-
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote braadpan op hoog vuur. Bak het rundvlees snel en al roerend tot het bruin wordt. Voeg de chilipeper en ui toe. Roer goed door en voeg de rode wijnazijn en bouillon toe. Laat het 30 seconden sudderen, roer regelmatig.
-
Voeg de cherrytomaten, Bimi® broccoli en lente-ui toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door.
-
Zet het vuur uit en bestrooi met geroosterde zoete aardappelblokjes en korianderblaadjes.
-
Ready to serve. Enjoy!