Swahili Bimi® broccoli met rijst en masala kruiden

Swahili Bimi® broccoli met rijst en masala kruiden

Dit gerecht bestaat uit een combinatie van Oost-Afrikaanse ingrediënten die barsten van de smaak.


Ooit waren Kenia en Uganda onderdeel van hetzelfde koninkrijk, verdeeld in verschillende stammen in de pre-koloniale tijden. Dit betekent dat ze veel ingrediënten delen door de Swahili-invloeden. Dit is veel sterker merkbaar in de Keniaanse keuken en geloof het of niet maar ze hebben hier ook Pilav! Dit is een ingetogen versie van het Swahili-origineel, maar overheerlijk!

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

30 minuten

Serves

4

Voedingsinformatie per portie

  • 336
  • Vet 4 g
  • Verzadigde vetzuren 0,6 g
  • Koolhydraten 71,1 g
  • Suikers 7 g
  • Vezels 5,8 g
  • Eiwit 9,1 g
  • Zout 0,4 g

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur voeg olie toe en fruit de ui.

  2. Voeg de pilav masala kruiden, koriander en geraspte wortels toe en breng op smaak met zout en peper. Roer af en toe om en bak 2 tot 3 minuten mee.

  3. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak 1 minuut mee.

  4. Spoel de rijst goed af met koud water en voeg toe aan de pan. Mix de groenten, kruiden en rijst goed door elkaar. Voeg 600 ml water toe en breng het aan de kook. Zet het vervolgens op laag vuur en laat het 12 minuten zachtjes afgedekt koken.

  5. Doe de Bimi® broccoli erbij en kook verder tot de rijst gaar is, ongeveer 3 tot 5 minuten.

  6. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot het Bimi® gaar is (ongeveer 5 minuten).

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij