Kip Rogan Josh Curry met Bimi® broccoli en cayennepeper

Kip Rogan Josh Curry met Bimi® broccoli en cayennepeper

Bimi® broccoli geeft een frisse touch aan de kip Rogan Josh Curry waardoor je een bijzonder, intens gerecht opdient.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

1 uur 20 minuten

Serves

4

Methode

  1. Verwarm een koekenpan met 2 el ghee of arachideolie en bak de kip op hoog vuur. Je hoeft deze nog niet helemaal gaar te bakken.

  2. Doe de knoflookteentjes, gember en 4 el water in een blender en blend tot een gladde saus.

  3. Verhit een grote diepe pan op middelhoog vuur en voeg de resterende olie en de gesneden ui aan toe. Begin met het bakken van de uien tot ze glazig zijn, voeg dan de kardemom, laurierblaadjes en kaneel toe en bak ongeveer 30 seconden.

  4. Voeg de knoflook en gemberpasta toe en bak nog een minuutje door. Voeg de rest van de kruiden -gemalen koriander, komijn, paprika, cayennepeper, kurkuma, garam masala- en tomatenpuree toe en laat even bakken.

  5. Doe de in blokjes gesneden kip terug in de pan met de saus en zorg dat alle stukjes kip een laagje saus hebben Voeg de yoghurt toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de gehakte tomaten toe en vervolgens de kippenbouillon.

  6. Doe een deksel op de pan en kook op laag vuur gedurende 50 minuten totdat de kip mals is. Als de saus te dun is, neem dan de deksel van de pan en laat de saus op een wat hoger vuur inkoken. Voeg de gehakte Bimi® broccoli als laatste toe voor 2 minuten en haal dan de pan van het vuur.

  7. Serveer de Bimi® curry met Pilau rijst en naanbrood.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij