Pasta met Bimi® en cherrytomaatjes
Dit recept combineert al dente pasta met knapperige Bimi® en sappige cherrytomaatjes, op smaak gebracht met aromatische kruiden en een vleugje olijfolie. Het resultaat is een lichte en smaakvolle maaltijd die snel te bereiden is!
Bestel Bimi® broccoli en alle ingrediënten voor dit recept gemakkelijk bij Ekoplaza.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
25 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Zonder noten
Methode
-
Bak het spek uit in de oven of bakpan. Oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg het ontbijtspek los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het goudbruin en krokant in ca. 15 à 20 minuten. Pan: leg de plakjes spek los in een droge bakpan en bak ze rustig uit op laag vuur. Leg de plakjes daarna op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.
-
Breng intussen een ruime pan water aan de kook met zout. Kook hierin de Bimi® en bloemkool beetgaar in ca. 3 à 5 minuten. Schep uit de pan met een schuimspaan. Kook daarna de pasta beetgaar in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking
-
Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de roomkaas, Bimi®, bloemkool, tijm en cherrytomaatjes toe en roer goed door. Schep er vervolgens de afgegoten pasta door, verwarm nog even goed en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel over 4 borden en garneer met het krokante spek.