Pasta met Bimi® en cherrytomaatjes

Pasta met Bimi® en cherrytomaatjes

Dit recept combineert al dente pasta met knapperige Bimi® en sappige cherrytomaatjes, op smaak gebracht met aromatische kruiden en een vleugje olijfolie. Het resultaat is een lichte en smaakvolle maaltijd die snel te bereiden is!

Bestel Bimi® broccoli en alle ingrediënten voor dit recept gemakkelijk bij Ekoplaza.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Bak het spek uit in de oven of bakpan. Oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg het ontbijtspek los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het goudbruin en krokant in ca. 15 à 20 minuten. Pan: leg de plakjes spek los in een droge bakpan en bak ze rustig uit op laag vuur. Leg de plakjes daarna op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.

  2. Breng intussen een ruime pan water aan de kook met zout. Kook hierin de Bimi® en bloemkool beetgaar in ca. 3 à 5 minuten. Schep uit de pan met een schuimspaan. Kook daarna de pasta beetgaar in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking

  3. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de roomkaas, Bimi®, bloemkool, tijm en cherrytomaatjes toe en roer goed door. Schep er vervolgens de afgegoten pasta door, verwarm nog even goed en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel over 4 borden en garneer met het krokante spek.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij