Pitabroodje met kipgehaktballetjes, yoghurt-dillesaus en Bimi®
Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Beaufood! Verse pitabroodjes met zelfgemaakte kipgehaktballetjes, yoghurt-dillesaus en Hollandse Bimi® Een heerlijke én voedzame avondmaaltijd met warme pitabroodjes, romige yoghurtsaus met verse dille, sappige kipgehaktballetjes en knapperige Bimi® broccoli.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
15 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Zonder noten
Methode
-
Meng het kipgehakt met ei, havermout en gedroogde dille. Breng op smaak met peper & zout. Kneed goed door en rol er 8 tot 10 gehaktballetjes van.
-
Bak de balletjes in een klontje boter gaar en goudbruin in een koekenpan.
-
Spoel de Bimi® af met water en kook ze 4 minuten. Het is lekker als ze nog wat knapperig zijn. Spoel na met koud water.
-
Bak de pitabroodjes af volgens de bereidingswijze.
-
Meng voor de saus de yoghurt met geperste knoflook, olijfolie, gehakte verse dille, peper & zout.
-
Smeer de broodjes in met de yoghurtsaus, verdeel de Bimi® en kipgehaktballetjes erover en sluit af met verse dille en eventueel een scheutje olijfolie. Ik deed er ook nog wat rode chilivlokken over (tip!).