Pitabroodje met kipgehaktballetjes, yoghurt-dillesaus en Bimi®

Pitabroodje met kipgehaktballetjes, yoghurt-dillesaus en Bimi®

Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Beaufood! Verse pitabroodjes met zelfgemaakte kipgehaktballetjes, yoghurt-dillesaus en Hollandse Bimi® Een heerlijke én voedzame avondmaaltijd met warme pitabroodjes, romige yoghurtsaus met verse dille, sappige kipgehaktballetjes en knapperige Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Zonder noten

Methode

  1. Meng het kipgehakt met ei, havermout en gedroogde dille. Breng op smaak met peper & zout. Kneed goed door en rol er 8 tot 10 gehaktballetjes van.

  2. Bak de balletjes in een klontje boter gaar en goudbruin in een koekenpan.

  3. Spoel de Bimi® af met water en kook ze 4 minuten. Het is lekker als ze nog wat knapperig zijn. Spoel na met koud water.

  4. Bak de pitabroodjes af volgens de bereidingswijze.

  5. Meng voor de saus de yoghurt met geperste knoflook, olijfolie, gehakte verse dille, peper & zout.

  6. Smeer de broodjes in met de yoghurtsaus, verdeel de Bimi® en kipgehaktballetjes erover en sluit af met verse dille en eventueel een scheutje olijfolie. Ik deed er ook nog wat rode chilivlokken over (tip!).

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij