Spaghetti met pistache-pesto

Spaghetti met pistache-pesto

Geef je pastagerecht een verrassende twist met deze romige spaghetti en pistachepesto. De knapperige Bimi®, ziltige spekjes en zachte mozzarella smelten samen tot een harmonie van smaken, terwijl de pistachepesto zorgt voor een verfijnde, nootachtige bite. Perfect voor een culinaire verwenavond!

Bestel Bimi® broccoli en alle ingrediënten voor dit recept gemakkelijk bij Ekoplaza.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Methode

  1. Maak de pistachepesto: maal de pistachenoten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicum, rucola en olijfolie toe en maal kort tot een smeuïge pesto.

  2. Bak de spekjes krokant in een koekenpan en verwijder het overtollige vet.

  3. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Voeg in de laatste minuten de Bimi® toe en blancheer beetgaar. Giet alles af.

  4. Meng de pesto door de spaghetti met Bimi® en schep de spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de mozzarella erover.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij