Vegan risotto met Bimi® broccoli
De herfst komt er weer aan! Wat is er beter dan jezelf verwennen met lekkere risotto? Dit risotto recept is veganistisch en staat binnen een halfuurtje op tafel.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
20 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Veganistisch
- Vegetarisch
- Zuivelvrij
Methode
-
Snijd de Bimi® broccoli in drie of vier stukken. Schil en snipper de sjalot en knoflook.
-
Verhit een beetje olie in een pan en bak de Bimi® een paar minuten tot hij wat zachter wordt maar nog steeds stevig blijft. Zet apart.
-
Voeg olie toe aan de pan. Fruit de sjalot en knoflook een paar minuten, voeg de risottorijst toe en bak nog een paar minuten. Voeg de hete groentebouillon in kleine porties toe, terwijl je voortdurend roert, totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Houd de gaarheid in de gaten. De perfecte risotto is zacht en romig, maar de rijst heeft nog een beetje bite!
-
Voeg tegen het einde van de kooktijd de edelgistvlokken, haverroom en gebakken Bimi® broccoli toe aan de pan. Verwarm door en proef. Voeg indien nodig zout toe.