Vegetarisch gevulde pastaschelpen (conchiglioni) met Bimi® broccoli
Een vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus en het gezelschap van de groente Bimi® broccoli. Yummy!
Specifications
Voorbereiding
15 minuten
Koken
30 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Zonder noten
Methode
-
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een kookpan met deksel klaar.
-
Kook de pastaschelpen (conchiglioni) ongeveer 8 minuten in gezouten water (bijna al dente).
-
Blancheer Bimi® broccoli gedurende 2 minuten en blus af met koud water.
-
Voeg verse spinazie kort toe aan het kokende water tot de spinazie in elkaar zakt. Blus ook de spinazie met koud water af.
-
Doe voor de tomatensaus de gepureerde tomaten, tomatenpuree, gedroogde tomatenblokjes en ahornsiroop in een kom. Roer goed door en bestrooi met snufjes peper en zout. Voeg de tomatensaus toe aan de braadpan.
-
Snijd voor de ricottavulling een ui in fijne blokjes en halveer een knoflookteentje. Bak beide in een pan met een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
-
Doe de ricotta en de parmezaan in een kom, voeg de fijngehakte spinazie, de chilivlokken, zout en peper toe.
-
Meng nu alles tot een glad roommengsel. Vul de conchiglioni met de ricottacrème (ongeveer 1 eetlepel) en leg er een Bimi® op en plaats in de braadpan.
-
Bestrooi met parmezaan en dek af. Zet de pastaschotel met Bimi® broccoli voor zo'n 30 minuten in de oven. Dat was 'm. Smullen maar!