Bimi® broccoli met paddenstoelenmix  en gepocheerd ei

Bimi® broccoli met paddenstoelenmix en gepocheerd ei

Een gezond lunch recept van Vivian Reijs: Bimi® met paddenstoelenmix en gepocheerd ei. Vivian Reijs heeft dit recept zo samengesteld dat je hormoonbalans evenwichtig blijft. Dat voelt goed! Probeer dit Bimi® met paddenstoelenmix recept vandaag nog uit :-).

Meer Bimi® gerechten van Vivian Reijs proberen? Bekijk alle Bimi® recepten van Vivian Reijs.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

5 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Smelt de ghee in een koekenpan. Zodra de ghee is gesmolten voeg je de Bimi® broccoli toe.

  2. Snijd ondertussen de ui in ringen, pers de knoflook en snijd en of scheur de paddenstoelenmix in reepjes.

  3. Voeg voor een zoutig smaakje een klein beetje groentebouillon aan de Bimi® toe.

  4. Pak de tweede koekenpan en smelt de ghee. Bak de gesneden uien en paddenstoelenmix. Pers een teentje knoflook en voeg ook deze toe.

  5. Breng alvast een pan water met een laagje water aan de kook om later het ei te pocheren.

  6. Voeg de paddenstoelenmix toe en sauteer tot de paddenstoelenmix mooi goudbruin zijn (en de bouillon wat verdampt). Voeg nog een beetje ghee toe om het smeuïg te maken. Breng met wat Italiaanse kruiden, oregano, peper en zout op smaak.

  7. Zodra de paddenstoelen goed gebakken zijn, voeg je deze aan de Bimi® broccoli toe. Laat dit even pruttelen.

  8. Pak de eieren erbij om de eieren te pocheren. Laat het water in de pan niet te hard koken. Schenk een scheutje azijn in de pan. Breek een een ei in een kom. Roer met een garde in de pan totdat er een draaikolk ontstaat. Giet het ei zo dicht mogelijk bij het water in de pan. Laat het ei voor ongeveer 3 minuten in de pan.

  9. Dien ondertussen de paddenstoelen en Bimi® broccoli op en serveer met het gepocheerde eitje.


    Dol op vegetarische gerechten? Bekijk dan onze vegetarische Bimi® gerechten.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij