Japanse pannenkoek van kurkuma met kimchi en Bimi® broccoli
Hormoonexpert Vivian Reijs heeft een heerlijke Japanse pannenkoek met een Aziatische touch gemaakt die goed is voor je hormoonhuishouding en voor je weerstand. De vitaminekampioen Bimi® broccoli maakt dit gezonde gerecht helemaal af.
Meer Bimi® gerechten van Vivian Reijs proberen? Bekijk alle Bimi® recepten van Vivian Reijs.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
5 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Smelt 1 el kokosvet in een koekenpan. Blancheer de Bimi® broccoli met een scheutje kokosolie en een beetje water. Laat dit 7 minuten blancheren.
-
Doe het kikkererwtenmeel met de kurkuma, 2 eieren met een klein glas kokos-rijstmelk bij elkaar in een kom en mix in de blender of in een staafmixer. Mix het tot een glad beslag.
-
Smelt weer 1 el kokosvet in een andere koekenpan en schenk het beslag in de pan.
-
Bak de pannenkoek in circa 5 minuten goudbruin. Keer om als het beslag bijna gestold is. Maak zo nog een pannenkoek.
-
Bestrijk de pannenkoek met een klein beetje Japanse mayonaise. Daarover heen de kimchi en gember. Leg daarboven op de Bimi® broccoli en serveer met wat grof gehakte koriander.
Dol op de Aziatische keuken? Ontdek onze heerlijke, Aziatische Bimi® gerechten.