
Bimi® salade met venkel, parelgort, sinaasappeldressing en hazelnoten
Op zoek naar een heerlijk vullende wintersalade? Dan delen we graag dit recept met Bimi® broccoli! Fruity sinaasappel, frisse venkel en knapperige hazelnoten gaan perfect samen met de mild-nootachtige Bimi® broccoli - een perfecte combinatie!
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
15 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Veganistisch
- Zuivelvrij
Methode
-
Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking gaar, giet af en zet apart.
-
Stoom ondertussen de Bimi® broccoli voor ongeveer 3-4 minuten en spoel daarna kort af met koud water.
-
Bak de venkel in een pan met een beetje olijfolie voor ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur.
-
Haal de venkel uit de pan en voeg de gehakte hazelnoten toe aan de pan om te roosteren tot ze lichtbruin zijn.
-
Voor de vinaigrette: pers het sap van één sinaasappel uit en meng met de Dijonmosterd, azijn en honing in een kom. Voeg daarna de olijfolie toe en meng goed.
-
Schil de tweede sinaasappel en snijd deze in plakjes of hapklare stukjes.
-
Doe de warme parelcouscous, Bimi®, venkel en gehakte hazelnoten in een slakom. Giet de helft van de dressing eroverheen en meng alles door elkaar.
-
Voeg de rucola en sinaasappel toe, besprenkel met de resterende vinaigrette en garneer eventueel met de overgebleven hazelnoten en sinaasappel. Serveer de Bimi® salade direct.