Bimi® salade met venkel, parelgort, sinaasappeldressing en hazelnoten

Bimi® salade met venkel, parelgort, sinaasappeldressing en hazelnoten

Op zoek naar een heerlijk vullende wintersalade? Dan delen we graag dit recept met Bimi® broccoli! Fruity sinaasappel, frisse venkel en knapperige hazelnoten gaan perfect samen met de mild-nootachtige Bimi® broccoli - een perfecte combinatie!

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Veganistisch
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking gaar, giet af en zet apart.

  2. Stoom ondertussen de Bimi® broccoli voor ongeveer 3-4 minuten en spoel daarna kort af met koud water.

  3. Bak de venkel in een pan met een beetje olijfolie voor ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur.

  4. Haal de venkel uit de pan en voeg de gehakte hazelnoten toe aan de pan om te roosteren tot ze lichtbruin zijn.

  5. Voor de vinaigrette: pers het sap van één sinaasappel uit en meng met de Dijonmosterd, azijn en honing in een kom. Voeg daarna de olijfolie toe en meng goed.

  6. Schil de tweede sinaasappel en snijd deze in plakjes of hapklare stukjes.

  7. Doe de warme parelcouscous, Bimi®, venkel en gehakte hazelnoten in een slakom. Giet de helft van de dressing eroverheen en meng alles door elkaar.

  8. Voeg de rucola en sinaasappel toe, besprenkel met de resterende vinaigrette en garneer eventueel met de overgebleven hazelnoten en sinaasappel. Serveer de Bimi® salade direct.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij