Mexicaanse spread met avocado, ei en Bimi® broccoli

Mexicaanse spread met avocado, ei en Bimi® broccoli

Geef je lunch een make-over met een Mexicaans tintje. Dit Mexicaanse gerecht met Bimi® broccoli is delicioso! Daarnaast is het een snelle, vegetarische lunch vol goede voedingsstoffen.

Specifications

Voorbereiding

20 minuten

Koken

5 minuten

Serves

6

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Snijd de Bimi® broccoli, avocado, groene peper, limoen, groene chili en ui. Leg de avocado, koriander, ui en een handvol Bimi® broccoli apart als topping.

  2. Mix in een blender de Bimi® broccoli, yoghurt, pompoenpitten, koriander, groene peper, zest en sap van 2 limoenen, vergine olijfolie, knoflookteen, groene chili tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  3. Wil je dit gerecht met taco’s of tortilla’s serveren? Verwarm de taco’s/tortilla’s naar aanleiding van de bereidingswijze in de oven.

  4. Verhit de olie en boter in een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg het paprikapoeder toe. Breek de eieren en bak voor 1 minuut. Zet het vuur laag en bak de eieren tot de randen knapperig zijn.

  5. Haal de koekenpan van het vuur. Mochten de eieren aan elkaar aan elkaar vastzitten, kun je deze losmaken om ze gemakkelijk te serveren.

  6. Schenk de gladde massa rondom de eieren en decoreer de met Bimi® broccoli, avocado, koriander, ui en een snufje chili. Schenk ook wat zure room of yoghurt in een kom om te dippen. Bon appetit!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij