Mexicaanse spread met avocado, ei en Bimi® broccoli
Geef je lunch een make-over met een Mexicaans tintje. Dit Mexicaanse gerecht met Bimi® broccoli is delicioso! Daarnaast is het een snelle, vegetarische lunch vol goede voedingsstoffen.
Specifications
Voorbereiding
20 minuten
Koken
5 minuten
Serves
6
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Vegetarisch
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Snijd de Bimi® broccoli, avocado, groene peper, limoen, groene chili en ui. Leg de avocado, koriander, ui en een handvol Bimi® broccoli apart als topping.
-
Mix in een blender de Bimi® broccoli, yoghurt, pompoenpitten, koriander, groene peper, zest en sap van 2 limoenen, vergine olijfolie, knoflookteen, groene chili tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
-
Wil je dit gerecht met taco’s of tortilla’s serveren? Verwarm de taco’s/tortilla’s naar aanleiding van de bereidingswijze in de oven.
-
Verhit de olie en boter in een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg het paprikapoeder toe. Breek de eieren en bak voor 1 minuut. Zet het vuur laag en bak de eieren tot de randen knapperig zijn.
-
Haal de koekenpan van het vuur. Mochten de eieren aan elkaar aan elkaar vastzitten, kun je deze losmaken om ze gemakkelijk te serveren.
-
Schenk de gladde massa rondom de eieren en decoreer de met Bimi® broccoli, avocado, koriander, ui en een snufje chili. Schenk ook wat zure room of yoghurt in een kom om te dippen. Bon appetit!