
Wortelcroissantjes met roomkaasvulling en Bimi®
Voor ons gaat er niets boven verse croissants tijdens de paasbrunch. Maar dan wel croissants met een twist!
Deze luchtige wortelcroissantjes met roomkaasvulling en Bimi® zijn onwijs leuk om tijdens het paasweekend op tafel te zetten! En nog een groot voordeel, het bereiden is een eitje!
Specifications
Voorbereiding
15 minuten
Koken
15 minuten
Serves
5
Methode
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak kegels van 10 cm hoogte van aluminiumfolie en zet deze opzij.
-
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Wikkel vervolgens één voor één de reepjes om de kegels heen. Zorg ervoor dat er geen openingen ontstaan. Het bladerdeeg hoeft niet aangedrukt te worden. Plaats de ingepakte kegels op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
-
Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de croissants vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven.
-
Voor de roomkaasvulling: schil de wortels en rasp ze fijn. Meng in een kom de roomkaas met melk, citroensap, paprikapoeder, zout en kruiden tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de geraspte wortel toe.
-
Blancheer de Bimi® broccoli gedurende twee minuten in kokend water en dep deze droog.
-
Haal de wortelcroissants uit de oven en laat deze afkoelen. Vul ze met de roomkaasvulling en decoreer met de Bimi® broccoli.