Taart van filodeeg met Bimi® broccoli, feta en champignons

Taart van filodeeg met Bimi® broccoli, feta en champignons

Hartig, vol Bimi® broccoli met een beetje kaas en room voor de smaak. Het filodeeg geeft een fijne knisper aan het gerecht én is een lust voor het oog.

Voorbereiding

20 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Methode

  1. Laat de filodeegbladeren ontdooien.

  2. Bestrijk elk vel met een beetje kokosolie. Kan met een siliconen kwastje of met je vingers, dan smelt de kokosolie bovendien nog beter.

  3. Verdeel de filodeegbladeren over een bakvorm of ovenschaal. Leg ze om en om, zodat de puntjes telkens op een andere plek uitsteken.

  4. Bak de bodem alvast 10 minuutjes in de oven op 180 graden Celsius. Met filodeeg vind ik het niet echt nodig om een blinde vulling van droge bonen te gebruiken, maar als je dat gewend bent en graag aanhoudt; ga je gang.

  5. Haal de bodem na het voorbakken uit de oven. Was daarna de Bimi® met en borstel de kastanjechampignons schoon.

  6. Klop de eieren los in een kom met een flinke snuf zout en peper. Roer ook de crème fraîche erdoor, evenals 3/4 van de feta.

  7. Verdeel de Bimi® en champignons over de filodeegbodem. Giet vervolgens het eiermengsel erover.

  8. Strooi de resterende feta en verse rozemarijn over de taart. Zet de taart in de oven en bak voor 25 minuten op 180 graden Celsius. That's it, enjoy your quiche!