Taart van filodeeg met Bimi® broccoli, feta en champignons

Taart van filodeeg met Bimi® broccoli, feta en champignons

Hartig, vol bimi, met een beetje kaas en room voor de smaak. Het filodeeg geeft een fijne knisper aan het gerecht én is een lust voor het oog.

Voorbereiding

20 minuten

Koken

25 minuten

Serves

4

Methode

  1. Laat de vellen filodeeg ontdooien.

  2. Bestrijk elk vel met een beetje kokosolie. Zelf gebruik ik daar een siliconen kwastje voor, maar het kan ook lekker met je vingers – dan smelt de kokosolie bovendien nog beter.

  3. Verdeel de vellen filodeeg over een bakvorm of ovenschaal. Leg ze om en om, zodat de puntjes telkens op een andere plek uitsteken. Hoe rommeliger, hoe mooier – zie foto hieronder.

  4. Bak de bodem alvast 10 minuutjes in de oven op 180 graden Celsius. Met filodeeg vind ik het niet echt nodig om een blinde vulling van droge bonen te gebruiken, maar als je dat gewend bent en graag aanhoudt; ga je gang.

  5. Haal de bodem na het voorbakken uit de oven. Was daarna de Bimi® met en borstel de kastanjechampignons schoon.

  6. Klop de eieren los in een kom met een flinke snuf zout en peper. Roer ook de crème fraîche erdoor, evenals 3/4 van de feta.

  7. Verdeel de Bimi® en champignons over de filodeegbodem. Giet vervolgens het eiermengsel erover.

  8. Strooi de resterende feta over de taart, evenals wat verse rozemarijn. Zet de taart in de ovenm bak op 180 graden Celsius en na 25 minuten is de taart klaar. Bon Appétit!