Bimi® broccoli hartige taart met tomaat en mozzarella

Bimi® broccoli hartige taart met tomaat en mozzarella

Zin in een quiche of hartige taart? Deze Bimi® broccoli taart met mozzarella en tomaat is een aanrader!

Voorbereiding

10 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Vegetarisch

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 160°C / gasstand 3.

  2. Snij de trostomaten doormidden en leg deze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en snufjes peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten een uur langzaam.

  3. Schenk 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de gesneden ui. Voeg wat balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten bakken zodat de ui alle azijn absorbeert en een uienmarmelade ontstaat. Zet de pan apart.

  4. Zodra de tomaten zijn geroosterd, haal je de bakplaat uit de oven en zet de oven op 180°C, gasstand 4.

  5. Pak een taartvorm en smeer de bodem en zijkanten in met zachte boter. Bestrijk de filodeegvellen met de zachte boter en leg deze zo in de taartvorm dat de basis en de randen worden bedekt.

  6. Bedek de bodem van de taart met de uienmarmelade. Verdeel de geroosterde tomaten rondom de rand in het deeg en leg er één in het midden zodat er op elk stuk een tomaat zit. Verdeel vervolgens de helft van de mozzarella over de taart.

  7. Breek 3 eieren in een kom en klop deze met de Griekse yoghurt. Giet dit over de ui, tomaat en mozzarella. Verdeel de overgebleven mozzarella over de taart.

  8. Zet 20 minuten in de oven. Haal na 20 minuten de taart uit de oven en verdeel de Bimi® broccoli stengels op de taart. Bak de taart nog voor 5 - 10 minuten tot de eieren en yoghurt zijn uitgehard.