Zeevruchtentaart met Bimi® broccoli en romige, zachte aardappelen

Zeevruchtentaart met Bimi® broccoli en romige, zachte aardappelen

Deze veelzijdige taart is eenvoudig genoeg om als een lunch op zondag, maar indrukwekkend genoeg om als hoofdgerecht voor een etentje op te dienen.

Voorbereiding

20 minuten

Koken

45 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Hak een middelgrote ui fijn en zet een koekenpan op het fornuis. Kook drie eieren hard en zet deze apart zodra ze klaar zijn.

  3. Smelt de boter in de koekenpan. Voeg de gesneden ui met laurierblad toe en fruit dit zachtjes tot de ui zacht, maar niet gekleurd is. Doe de bloem erbij en roer dit 30 seconden door om vervolgens de wijn geleidelijk bijschenkt. Blijf wel roeren om klonten te voorkomen. Vervolgens voeg je de melk toe. Breng dit aan de kook en laat dit een paar minuten staan totdat het een dikke saus is geworden.

  4. Snijd de Bimi® broccoli in stukken en roer deze door de saus en laat dit 5 minuten koken.

  5. Voeg de garnalen en zalm aan de saus toe en roer dit door. Kook dit totdat de garnalen roze zijn. Pel ondertussen de hardgekookte eieren en snijd deze in stukken. Vervolgens kunnen de eieren, dille of peterselie en snufjes peper en zout aan de saus worden toegevoegd. Schep de saus in een ovenschaal en zet deze even opzij.

  6. Tijd om de topping te bereiden! Kook de aardappels in licht gezouten water gaar.

  7. Giet de aardappels af en pureer de aardappels met melk en de helft van de boter.

  8. Verdeel de aardappelpuree over de taartvulling en bestrooi met de resterende helft van de boter en kaas. Zet de schaal voor 30-40 in de voorverwarmde oven tot de topping goudbruin is en de vulling aan de rand borrelt.

  9. PS… Als je de taart van tevoren maakt en in de koelkast bewaart, laat de zeevruchtentaart 10 minuten langer bakken.