Hartige taart met Bimi® broccoli, crème fraîche en kipfilet

Hartige taart met Bimi® broccoli, crème fraîche en kipfilet

Een lekker gerecht dat iedereen op tafel kan zetten! Naast Bimi® broccoli bevat deze hartige traktatie doperwten, pittige geraspte kaas en ui.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

35 minuten

Serves

2

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de bimi in stukjes. Je kunt van bimi het roosje én de steel helemaal eten, je hoeft er dus niets af te snijden, behalve het kontje. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met 1 uitgeperste teen knoflook aan.

  2. Voeg na 2-3 minuten de bimi toe en bak ongeveer 5 minuten mee.

  3. Daarna voeg je de doperwten en kipreepjes toe en bak je je dit nog een paar minuten.

  4. Vet een springvorm of een andere vorm in met een beetje olie of boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg en strooi er een dun laagje paneermeel overheen.

  5. Schep de groenten en kipreepjes in de ovenschaal op het bladerdeeg. Meng in een kom de eieren, crème fraiche en een snufje zout en peper. Giet het mengsel over de groenten in de ovenschaal. Verdeel als laatste wat geraspte kaas over de hartige taart.

  6. Zet de hartige taart met bimi voor ongeveer 30-40 minuten in de oven.