Bimi® broccoli noedels met peen en gehaktballetjes

Bimi® broccoli noedels met peen en gehaktballetjes

Met Bimi® broccoli kun je alle kanten op in de Aziatische keuken. Francesca Kookt heeft een heerlijke maaltijd met Bimi® broccoli gemaakt die binnen een mum van tijd klaar is en waar iedereen in het gezin vast en zeker van geniet.

Specifications

Voorbereiding

25 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Meng rundergehakt, 2 eetlepels ketjap, panko, 1 teentje knoflook, snuf peper en zout in een kom met je handen. Draai er daarna kleine gehaktballetjes van.

  2. Verhit een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in 2 eetlepels zonnebloemolie. Draai daarna het vuur lager en voeg een scheutje water en 1 eetlepel ketjap toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

  3. Bak de stukken peen 8 minuten met 2 teentjes knoflook, de gember en een snuf zout in een hapjespan. Voeg daarna de Bimi® broccoli toe en bak nog 8 minuten. Blus af met 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel vissaus.

  4. Bereid in de tussentijd de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, deze hebben maar een paar minuten nodig. Giet daarna af en spoel na met koud water. Schep de noedels door de groenten heen en meng goed. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper, sesamolie en vissaus.

  5. Serveer de noedels samen met de ketjapballetjes en garneer met lente-ui en geroosterd sesamzaad.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij