Salade met Bimi®, grote garnalen en Thaise dressing

Salade met Bimi®, grote garnalen en Thaise dressing

Een recept met pit van Francesca Kookt: Een verrukkelijke salade met knapperige Bimi® broccoli, malse garnalen en een rijke smaak van de Thaise dressing.

Voorbereiding

20 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Pescotarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Meng de sjalot, gember, rode peper, rietsuiker, vissaus, limoensap en 1 eetlepel bakolijfolie en maal helemaal fijn in een hakmolen of keukenmachine. Je kunt alle ingrediënten ook heel fijn hakken en door elkaar kloppen met de hand. Zet de dressing apart.

  2. Meng de stengels Bimi® met een scheutje bakolijfolie en verhit een grillpan. Grill de Bimi® in circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Rol ze daarbij regelmatig om. Schep daarna uit de pan.

  3. Grill de garnalen in de grillpan met de knoflook tot ze roze zijn en net gaar. Schenk als laatste een scheutje sojasaus in de pan en schep de garnalen om.

    Tip voor zomerse dagen: de Bimi® en garnalen kun je ook grillen op de barbecue, helemaal perfect werkt het als je daar een plancha grill voor hebt. Maar de garnalen kun je ook aan een spies rijgen.

  4. Maak een grote schaal of 4 bordjes op met blaadjes Romaine sla, gegrilde Bimi® en gegrilde garnalen. Sprenkel naar smaak de dressing erover en garneer met de lente-ui. Zet overgebleven dressing op tafel voor de liefhebbers

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij