Salade met gegrilde Bimi® broccoli, grote garnalen en Thaise dressing

Salade met gegrilde Bimi® broccoli, grote garnalen en Thaise dressing

Een Bimi® broccoli recept met pit van Francesca Kookt: Een verrukkelijke salade met gegrilde Bimi® broccoli, gegrilde, grote garnalen en een pittige Thaise dressing.

Weten hoe je Bimi® broccoli op z'n lekkerst grilt? We laten je zien hoe je Bimi® in de grillpan en op de grillplaat grilt.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Dieet eisen

 • Glutenvrij
 • Pescotarisch
 • Zonder noten

Methode

 1. Meng de sjalot, gember, rode peper, rietsuiker, vissaus, limoensap en 1 eetlepel bakolijfolie en maal helemaal fijn in een hakmolen of keukenmachine. Je kunt alle ingrediënten ook heel fijn hakken en door elkaar kloppen met de hand. Zet de dressing apart.

 2. Meng de stengels Bimi® met een scheutje bakolijfolie en verhit een grillpan. Grill de Bimi® in circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Rol ze daarbij regelmatig om. Schep daarna uit de pan.

 3. Grill de garnalen in de grillpan met de knoflook tot ze roze zijn en net gaar. Schenk als laatste een scheutje sojasaus in de pan en schep de garnalen om.

  Tip voor zomerse dagen: de Bimi® en garnalen kun je ook grillen op de barbecue, helemaal perfect werkt het als je daar een plancha grill voor hebt. Maar de garnalen kun je ook aan een spies rijgen.

 4. Maak een grote schaal of 4 bordjes op met blaadjes Romaine sla, gegrilde Bimi® broccoli en gegrilde garnalen. Sprenkel naar smaak de dressing erover en garneer met de lente-ui. Heb je nog dressing over? Zet dit voor de liefhebbers op tafel.


  Meer Bimi® salades proberen? We hebben nog zat lekkers voor je klaarstaan. Bekijk al onze salade recepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij