Bimi® broccoli met kastanjes, spek en kaassaus

Bimi® broccoli met kastanjes, spek en kaassaus

Ben je het kerstmenu aan het samenstellen? En zoek je nog een lekker groente voorgerecht? Maak dan dit kerst voorgerecht met Bimi® broccoli, kastanjes, spekjes en kaassaus! Dit simpele voorgerecht heb je binnen 30 minuten bereid, zo hoef je niet de halve dag in de keuken te staan!

Meer kerstgerechten met Bimi® broccoli proberen? Bekijk onze kerstrecepten met Bimi® broccoli.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

30 minuten

Serves

2

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een ovenvaste schaal met water op de laagste plank. Kerf de kastanjes kruiselings in met een klein mes. Leg de kastanjes in een ovenvaste schaal en bak ze op de middelste plank van de oven gedurende 20 minuten. Haal uit de oven. Verwijder de gebarsten schalen van de kastanjes terwijl ze nog heet zijn en houd ze vast met een doek. Laat de gepelde kastanjes afkoelen en snijd ze dan in dikkere plakken.

  2. Smelt voor de saus de boter in een steelpan op matig vuur. Klop de bloem erdoor en laat 2-3 minuten zweten, onder voortdurend roeren, maar laat het niet bruin verkleuren.

  3. Schenk geleidelijk de melk erbij. Breng het al roerend aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de saus een romige saus wordt.

  4. Roer de geraspte kaas door de saus en laat het smelten. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Bak het spek en de sjalot met 2 eetlepels olie op een matig vuur in ongeveer 3 minuten knapperig en goudbruin, voeg de kastanjes en de Bimi® broccoli toe en bak nog 2-3 minuten door.

  6. Schik de Bimi® broccoli, kastanjes en spekjes op twee borden en serveer met lekker veel kaassaus!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij