Gebakken Bimi® met geroosterde amandelen en romescosaus

Gebakken Bimi® met geroosterde amandelen en romescosaus

Een recept van Donal Skehan. Bimi® broccoli in combinatie met de pittige Spaanse saus (romescosaus) is een feestje voor de smaakpapillen.

Voorbereiding

5 minuten

Koken

5 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Vegetarisch

Voedingsinformatie per portie

  • kcal 474
  • Vet 31.7g
  • Verzadigde vetzuren 8.8g
  • Koolhydraten 26.1g
  • Suikers 6g
  • Vezels 8.5g
  • Eiwit 18.3g
  • Zout 0.9g

Methode

  1. Bereid de Romesco saus door alle ingrediënten in een blender te mixen. Doe dit niet te lang voor textuurbehoud. Breng op smaak met zeezout en gemalen zwarte peper.

  2. Verhit een grote grillpan op matig vuur. Bestrijk de Bimi® broccoli met olie en boter en verdeel over de bodem van de pan. Bestrooi rijkelijk met zeezout en laat ongeveer 4 minuten aan beide zijden goudbruin worden. Als u de Bimi® broccoli nog zachter wilt maken, voeg dan een scheutje water toe en dek de pan af met een deksel gedurende 1-2 minuten.

  3. Bestrijk elke snee zuurdesem toast met ricotta en bedek deze met gebakken Bimi® broccoli, Romescosaus en geroosterde amandelen.

  4. Serveer terwijl de Bimi® broccoli nog warm is.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij