Gebakken Bimi® met geroosterde amandelen en romescosaus
Een recept van Donal Skehan. Bimi® broccoli in combinatie met de pittige Spaanse saus (romescosaus) is een feestje voor de smaakpapillen.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
5 minuten
Serves
2
Voedingsinformatie per portie
- 474
- Vet 31.7g
- Verzadigde vetzuren 8.8g
- Koolhydraten 26.1g
- Suikers 6g
- Vezels 8.5g
- Eiwit 18.3g
- Zout 0.9g
Dieet eisen
- Pescotarisch
- Vegetarisch
Methode
-
Bereid de Romesco saus door alle ingrediënten in een blender te mixen. Doe dit niet te lang voor textuurbehoud. Breng op smaak met zeezout en gemalen zwarte peper.
-
Verhit een grote grillpan op matig vuur. Bestrijk de Bimi® broccoli met olie en boter en verdeel over de bodem van de pan. Bestrooi rijkelijk met zeezout en laat ongeveer 4 minuten aan beide zijden goudbruin worden. Als u de Bimi® broccoli nog zachter wilt maken, voeg dan een scheutje water toe en dek de pan af met een deksel gedurende 1-2 minuten.
-
Bestrijk elke snee zuurdesem toast met ricotta en bedek deze met gebakken Bimi® broccoli, Romescosaus en geroosterde amandelen.
-
Serveer terwijl de Bimi® broccoli nog warm is.