Gratin van Bimi® broccoli, crème fraîche en ansjovis

Gratin van Bimi® broccoli, crème fraîche en ansjovis

Deze Bimi® broccoli gratin zal bij iedereen in de smaak vallen. Een van de beste dingen aan dit gerecht is de eenvoud van de voorbereiding. Binnen een paar stappen heb je dit lekkere maaltje op tafel staan.

Dit gerecht past enorm goed bij gepocheerde zalm of witvis, zoals schelvis en kabeljauw, of bij gebraden of gegrild vlees. Het is ook lekker als doordeweekse avondmaaltijd met wat brood en sla.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

30 minuten

Serves

6

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven op 200°C (ventilator) / 220°C

  2. Giet 2 el olie in een mengkom. Voeg de Bimi® broccoli toe en wentel ze in de olie. Zorg ervoor dat de roosjes glanzen. Verdeel de Bimi® broccoli vervolgens in de ovenschaal in twee rijen, met de roosjes naar buiten gericht. Als de schaal de juiste grootte heeft, vormt dit een mooie laag - voorkom dat er te veel stukken op elkaar gestapeld worden.

  3. Doe de crème fraîche, de Parmezaanse kaas en 100 ml water in de mengkom en gebruik een spatel om te roeren en te kloppen tot een glad mengsel. Voeg de tijm, ansjovis, knoflook, citroenschil, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

  4. Verdeel de saus in een cirkelvormige beweging over de Bimi® broccoli. Begin in het midden van de schotel en werk naar buiten toe. Gebruik de achterkant van de lepel om de overgebleven saus op de onbedekte roosjes te verdelen.

  5. Strooi het paneermeel gelijkmatig over de schaal. Besprenkel de onbedekte roosjes nog met een beetje olie en bak de schotel 30 minuten. Het broodkruim moet goudbruin zijn, de roomsaus borrelen en een vork moet gemakkelijk in de Bimi® broccoli prikken.