
Pesto van Bimi®
Ben je op zoek naar een verrassend sausje voor je gourmetavond? Met deze frisse pesto van Bimi® geef je eenvoudig een groene twist aan je gourmetgerechten. Door de Bimi® kort te blancheren is hij kleur en milde smaak terwijl Parmezaanse kaas en knoflook zorgen voor een volle, romige basis. Ideaal als dip of sausje te serveren bij je culinaire gourmet.
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Vegetarisch
- Zonder noten
Methode
-
Blancheer de Bimi® 1–2 minuten in kokend water en koel terug in ijswater, zodat de stengels hun frisse kleur en smaak behouden. Daarna is het goed droog.
-
Rasp de Parmezaanse kaas en pel de knoflook.
-
Doe de Bimi®, knoflook en geraspte kaas in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.
-
Voeg al draaien beetje bij beetje olijfolie toe voordat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zeezout en peper.
-
Schep de pesto in een schaaltje en serveer direct bij je gourmet. Dit romige sausje is heerlijk als dip voor stukjes brood, groenten of benodigde items en geeft je culinaire gourmet een frisse twist.