Bimi® Broccoli met Suya kruiden

Bimi® Broccoli met Suya kruiden

Voor dit recept is de Ghanese keuken als inspiratiebron gebruikt. Het is leuk om een West-Afrikaanse draai aan dagelijkse gerechten te geven.

Dit is een makkelijke manier om is met West-Afrikaanse kruiden te koken. De Suya kruiden geven een heerlijke smaak aan de Bimi®broccoli. Suya is een kruidenmix uit Nigeria dat razend populair is in Ghana. Het wordt veelal gebruikt als marinade voor vlees dat gegrild wordt. Volgens het traditionele recept zitten er gemalen pinda’s in de kruidenmix, maar de pinda’s laten we in dit recept achterwegen. Geroosterde pinda’s als garnering is wel een optie.

Grillen is een hele snelle manier om een maaltijd te bereiden. Het is het beste om de marinade 2 uur in te laten trekken. Wat minder tijd, dan kun je de marinade ook vlak voor het grillen aanbrengen. Smaakt alles nog steeds hartstikke lekker.

Dit gerecht is simpel en super lekker. Serveer het als bijgerecht bij gegrilld vlees. Je kunt eventueel extra groenten toevoegen zoals wortel (ook leuk voor de kleur) en pastinaak als je meer producten van het seizoen wilt gebruiken. Gebruik in dat geval wat extra marinade.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Vegetarisch
  • Zuivelvrij

Voedingsinformatie per portie

  • kcal 214
  • Vet 17,5 g
  • Verzadigde vetzuren 2,7 g
  • Koolhydraten 9,1 g
  • Suikers 6 g
  • Vezels 6,8 g
  • Eiwit 5,3 g
  • Zout 0,7 g

Methode

  1. Maak de Suya mix: Voeg alle bovengenoemde ingrediënten samen.

  2. Mix de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine tot puree.

  3. Marineer de Bimi® broccoli met de Suya mix, zorg ervoor dat de Bimi® broccoli volledig gemarineerd is. Leg de Bimi® broccoli in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Het liefst voor 2 uur, maar tenminste tot de oven voorverwarmd is.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C/160° hetelucht/gasstand 4. Haal de gemarineerde Bimi® broccoli 10 minuten van tevoren uit de koelkast.

  5. Gril de Bimi® broccoli 20 minuten in de oven.

  6. Tips

    Als er kruiden over zijn, bewaar deze dan goed afgesloten. De kruiden kunnen weer gebruikt worden voor bij bijvoorbeeld biefstuk!

    Leuk alternatief: frituren. Maak tempura beslag met 100 g bloem en 100 ml water, kruid het beslag met nootmuskaat, zeezout en zwarte peper. Doop de gemarineerde Bimi® broccoli in het beslag en frituur 3 minuten op 180°C.