Gestoomde Bimi® broccoli met zelfgemaakte olijfboter

Gestoomde Bimi® broccoli met zelfgemaakte olijfboter

Een bijgerecht met een heerlijke variant op kruidenboter; olijfboter. Binnen een handomdraai heb je dit gezonde en toch lekkere gerechtje met Bimi® op tafel staan. Serveer met wat aardappeltjes en een stukje vlees als je daar zin in hebt.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

6

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Doe de olijven, de rest van de marinade en de peper in de keukenmachine en maal tot dit fijn is. Mocht je geen keukenmachine hebben, kan dit ook met de hand.

  2. Doe de boter en olijven in een mengkom. Prak de olijven in de boter achterkant van een vork. Pak zodra er een relatief goed mengsel is ontstaan een siliconen spatel of een houten lepel om de boter te kloppen en de olijven gelijkmatig door de boter te mengen.

  3. Leg een vel bakpapier klaar. Schep de boter uit de kom op een hoopje in het midden van het vel. Neem de linkeronderkant van het papier en vouw deze naar de rechterbovenkant van het papier.

  4. Strijk de boter naar een kant zodat er een rol ontstaat. Rol de boterrol vervolgens op en draai de uiteinden van het papier. Leg de rol in de koelkast. Of in de vriezer als je dit gerecht op een andere dag wilt eten, dan kunnen de olijven lekker intrekken.

  5. Zet een pan met water op en kook de Bimi® broccoli voor 5 minuten. Of blancheer voor 3 minuten totdat de Bimi® broccoli heldergroen en nog een beetje knapperig is.

  6. Haal de boterrol uit de koelkast. Mocht je de boterrol in de vriezer hebben gelegd, kun je deze het best 30 min van tevoren uit de vriezer halen. Snijd 50-60 gram van de olijfboter in dunne plakjes. Leg de helft van de plakjes op de bodem van een schaal en schep de gestoomde Bimi® broccoli hierop. Laat dit even smelten. Roer dan de Bimi® broccoli door de boter totdat de Bimi® broccoli is bedekt met de olijfboter.

  7. Serveer de Bimi® broccoli met zelfgemaakte olijfboter op een schaal. Besprenkel met met wat zwarte peper en dit heerlijke bijgerecht is af. Eetsmakelijk!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij