Bimi® broccoli met kipfilet, noedels en wokgroenten

Bimi® broccoli met kipfilet, noedels en wokgroenten

Een bord vol zaligheid met Bimi® broccoli, paksoi en gemarineerde kip van Nigel van der Horst. Ziet er heerlijk uit toch?!

Specifications

Voorbereiding

20 minuten

Koken

20 minuten

Serves

1

Dieet eisen

  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Haal van tevoren de kipfilet uit de koelkast om deze te snijden en te marineren. Maak de marinade van de verschillende sauzen en laat de kip lekker intrekken. De marinade voor de kip én de groenten is hetzelfde, dus dat scheelt tijd.

  2. Nu kun je met de groenten starten. Was alle groenten. Snijd het kontje van de Bimi® af en snijd de Bimi® in grove stukken. Snijd vervolgens ook de andere groenten in grove stukken en marineer deze. Maar marineer de Bimi® nog niet.

  3. Rooster de cashewnoten op een laag vuur in een koekenpan. Houd deze wel goed in de gaten zodat ze niet verbranden. Kook ondertussen het water voor de noedels en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de noedels goed uitlekken zodra deze gaar zijn.

  4. Wok gedurende het garen van de noedels de wokgroenten, zonder de Bimi®. Voeg de noedels aan de wokgroenten toe en dek dit met een schaal af zodat dit op temperatuur blijft wanneer je de Bimi® en kip bereidt.

  5. Pak de gemarineerde kipfilet erbij. Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en bak de kip tot deze gaar is: zo'n 4 á 5 minuten per kant. Ondertussen kun je de Bimi® met een scheutje wokolie in een wokpan wokken. Voeg een snufje zout toe, maar wok de Bimi® niet te lang, zodat het de lekkere bite behoudt. Mocht je er zin in hebben, kun je de koriander toevoegen.

  6. Zet de garneringen op tafel. Schep de noedels, wokgroenten en Bimi® op en besprenkel dit met cashewnoten, wasabi sesam en gebakken uitjes. Maak de rest van de borden op en geniet ervan!

Nigel van der Horst

Nigel van der Horst

Zie profiel

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij