Romige Bimi® broccolisoep met geitenkaas en gebakken appel

Romige Bimi® broccolisoep met geitenkaas en gebakken appel

Hoe je een lekkere Bimi® broccolisoep maakt, laten we je in dit Bimi® broccolisoep recept zien! Deze romige Bimi® broccolisoep met geitenkaas en gebakken appelpartjes is enorm makkelijk te maken en staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Nu het weer wat kouder wordt, is dit het perfecte herfst/winter recept om onder een dekentje op de bank van deze Bimi® broccolisoep te genieten. Ga lekker aan de slag en leg je dekentje vast klaar ;-)!

Meer herfstgerechten met Bimi® broccoli proberen? We hebben onze favoriete herfstrecepten met Bimi® broccoli op een rij gezet.


Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Methode

  1. Was de Bimi® broccoli en snijd de Bimi® broccoli daarna in grove stukken fijn. Schraap de schil van de gember af en snijd in kleine stukjes. Snijd vervolgens ook de Snijd de ui en het knoflookteentje in kleine stukjes.

  2. Was de Spaanse peper en appels. Snijd de helft van de Spaanse peper in fijne ringetjes en zet opzij, hak de rest fijn. Snijd een kwart van de appels in dunne partjes en snijd het tweede kwart in kleine blokjes. Besprenkel de appelblokjes en -schijfjes met 1 el citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

  3. Breng een pan met 600 ml water met een groentebouillonblokje aan de kook.

  4. Verhit 1 el kokosolie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook tot ze bijna transparant zijn. Voeg de gehakte Spaanse peper, gember, 300 gram grof gehakte Bimi® broccoli en appelpartjes toe en bak kort mee. Blus af met groentebouillon. Laat de soep ongeveer 10 minuten koken.

  5. Doe ondertussen de walnoten in een koekenpan en rooster ze kort. Voeg de dadelsiroop toe en roer tot ze zijn gekarameliseerd. Laat de walnoten daarna even afkoelen op bakpapier.

  6. Verhit 1,5 eetlepel kokosolie in een koekenpan. Bak de appelpartjes en de 100 gram resterende Bimi® broccoli in de koekenpan. Zodra de appelpartjes en Bimi® broccoli zijn gebakken, is het tijd om dit tot een soep te mixen.

  7. Voeg aan de kookpan met o.a. de groentebouillon en Bimi® broccoli, 2-3 eetlepels geitenroomkaas, citroensap en snufjes peper en zeezout toen mix dit tot een glad mengsel met de staafmixer.

  8. Verdeel de soep over twee kommen. Leg de gebakken Bimi® broccoli in het midden van de kommen en leg daaromheen de gebakken appelschijfjes, chili, walnoten en een toefje geitenroomkaas. Eet smakelijk!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij