Bimi® broccoli soep met gember, groene peper en kokosmelk

Bimi® broccoli soep met gember, groene peper en kokosmelk

Een gemakkelijk en verrukkelijk recept vol goede voedingsstoffen van Nigel van der Horst. Wat wil je nog meer?

Voorbereiding

15 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Methode

  1. Verwarm de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van het ciabatta brood. Snijd ondertussen de Bimi® broccoli in stukken en kook in water. Door de stengels in stukken te snijden pakt de blender de stelen beter. Hou 1 stengel over voor de garnering.

  2. Bak de afbakciabatta vijf minuten. Als je een verse ciabatta gebruikt, hoef je deze niet eerst vijf minuten te bakken.

  3. Snijd de ciabatta doormidden en snijd iedere helft vervolgens in de lengte in lange plakken. Smeer met een kwastje de plakjes ciabatta met olie in en bak nog drie minuten in de oven.

  4. Snijd de ui en de venkel en fruit deze samen met de knoflook in een pan. Bak de laatste 2 minuten de rode peper mee, die je al mooi gesneden hebt.

  5. Zet een pan op het fornuis met de kokosmelk, rasp de gember, snij de andere groente en voeg dit samen in de pan.

  6. Als de Bimi® broccoli gaar is, voeg je deze toe aan de pan en laat je dit nog even kort meekoken.

  7. Gebruik een staafmixer of geschikte blender om de er een mooie soep van te maken.

  8. Garneer met de achtergehouden Bimi® broccoli en wat dunne slices rode peper en maak er wat moois van.

Nigel Van Der Horst

Zie profiel