Bimi® met jalapeñocrème en gepofte quinoa

Bimi® met jalapeñocrème en gepofte quinoa

Wil je jouw gourmetavond een pittige én frisse twist geven? Met dit gerecht combineer je de zachte, krachtige stengels van Bimi® met een romige jalapeñocrème en de crunch van gepofte quinoa. Het gerecht is lekker snel klaar en de saus kun je van tevoren bereiden. Zo hoef je tijdens het gourmetten alleen nog maar de Bimi® zelfs aan te bakken. Een perfecte, volledige toevoegingen aan je feestelijke gourmetmenu.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Blancheer de Bimi® kort in kokend water en koel terug in ijswater, zodat de stengels hun kleur, smaak en bite behouden. Laat deze daarna goed uitlekken.

  2. Hak de jalapeñopepers en koriander fijn. Meng ze in een kom met de zure room, mayonaise, honing en limoenrasp tot een romige jalapeñocrème. Bewaar de crème in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

  3. Verhit een scheutje olijfolie op de gourmetplaat of in een pan. Bak de uitgelekte Bimi® 3–4 minuten tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

  4. Leg de Bimi® op borden of serverschalen. Lepel de jalapeñocrème is rijkelijk over en strooi de gepofte quinoa genoemd voor een lekkere crunch.

  5. Serveer direct en geniet van deze pittige en frisse toevoegingen aan je gourmetavond!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij