Couscous met Bimi® broccoli en karbonade

Couscous met Bimi® broccoli en karbonade

Gek op couscous recepten? Dan wil je dit couscous gerecht met Bimi® broccoli proberen! Bimi® broccoli geeft couscous net dat extra beetje pit wat het gerecht nog lekkerder maakt.

Specifications

Voorbereiding

30 minuten

Koken

20 minuten

Serves

4

Methode

  1. Snijd het vet van de karbonades, mocht je dat niet lekker vinden en leg de karbonades apart.

  2. Pak een schaal en meng de steranijs, tijm, paprikapoeder en 1 el van de olijfolie tot een marinade. Smeer de karbonades met de marinade in en dek deze met huishoudfolie af. Laat deze het liefst voor een uur marineren, maar als je niet zo lang kunt wachten, kan het ook korter.

  3. Verhit een grote koekenpan en voeg de resterende 1 eetlepel olijfolie toe. Haal de koteletten uit de marinade en breng op smaak met zout en peper. Bak de karbonades tot ze goudbruin zijn.

  4. Haal de karbonades uit de pan en besprenkel met de honing. Zet de karbonades 10 minuten in de oven, waarbij je ze halverwege omdraait. Als ze gaar zijn, leg ze dan op een bord en laat ze 10 minuten rusten.

  5. Breng een pan water aan de kook en voeg hier een kippenbouillonblokje aan toe.

  6. Terwijl de karbonades in de oven staan, kun je met de couscous beginnen. Doe de couscous in een grote kom en roer de lente-uitjes, citroenschil en -sap er doorheen. Giet hier de hete bouillon over en voeg de boter toe. Roer door en dek af met vershoudfolie. Laat 10 minuten staan zodat de bouillon kan trekken.

  7. Stoom de Bimi® broccoli in enkele minuten binnen 3 á 4 minuten gaar. Roer de couscous door en breng op smaak met snufjes peper en zout. En voeg de Bimi® broccoli toe.

  8. Meng de yoghurt en de muntblaadjes door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. De couscous kan nu op borden worden geserveerd. Voeg een lepel muntyoghurt toe en je kunt dit heerlijke maaltje serveren.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij