Ovenrisotto met Bimi® broccoli, Parmezaan en gerookte zalm

Ovenrisotto met Bimi® broccoli, Parmezaan en gerookte zalm

We gaan je laten zien hoe je een hele lekkere risotto uit de oven met Bimi® broccoli en gerookte zalm maakt. Risotto klinkt misschien moeilijk om te bereiden, maar deze ovenvariant kan echt iedereen maken!

Nog nooit gehoord van Bimi® lijkt een beetje op broccoli, maar smaakt en ziet er toch net wat anders uit. Het is een kruising tussen broccoli en de Chinese koolsoort kailan. Qua smaak is Bimi® iets zoeter en milder dan broccoli en heeft het een lichte asperge smaak. Bimi® is super gezond (bevat veel vitamine A en C en is een bron van ijzer) en bovendien erg makkelijk te bereiden. Het is misschien wel de makkelijkste groentesoort om te bereiden. Je hoeft Bimi® namelijk niet te snijden of te schillen (alleen het kontje eraf), je kunt het helemaal eten. Daarnaast is het heel snel gaar en kun je bimi roosteren, wokken, koken, stomen of zelfs rauw eten.

Voorbereiding

15 minuten

Koken

30 minuten

Serves

1

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gerookte zalm en ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met 1 uitgeperste teen knoflook.

  2. Na 2-3 minuten voeg je de rijst toe en meng je het goed door elkaar.

  3. Na ongeveer 1 minuut, kan ook de bouillon erbij en schep je alles even door. Als je een pan gebruikt die ovenbestendig is (zoals mijn gietijzeren pan), dan schuif je de pan in de oven voor 25-30 minuten.

  4. Je kunt ook alles in een ovenschaal gieten/scheppen als je geen ovenbestendige pan hebt. Na ongeveer 15 minuten voeg je de Bimi® toe aan de risotto, roer je alles even door elkaar en zet je de risotto nog 15 minuten in de oven (in totaal dus 25-30 minuten).

  5. Tip: je kunt er ook voor kiezen om de Bimi apart stomen of bijvoorbeeld even te wokken in de pan.

  6. Na ongeveer 30 minuten is alle bouillon opgenomen door de rijst en is de rijst gaar. Meng de pesto, gerookte zalm en Bimi® door de risotto. Het is ook lekker om nog wat geraspte (Parmezaanse) kaas door de risotto te mengen.

  7. Bimi® is gewoon in de supermarkt te koop, namelijk bij Jumbo, Deen en Plus.

  8. Met Bimi® kun je heel veel verschillende gerechten maken. Wat dacht je van Bimi® van de barbecue, een pizza met Bimi, mozzarella en ham, een frittata met Bimi en champignons of een lekker wokgerecht met Bimi, kip en champignons?