Eenpansgerecht met rijst, Bimi® broccoli, pompoen en sesam-citroenkip

Eenpansgerecht met rijst, Bimi® broccoli, pompoen en sesam-citroenkip

Zin in een lekker eenpansgerecht vanavond? Duik de keuken in en maak dit eenpansgerecht met rijst, sesam-citroenkip, Bimi® broccoli en pompoen! De frisse touch van Bimi® broccoli, het zoetje door de pompoen en het zuurtje door de citroen maken dit eenpansrecept helemaal compleet én waanzinnig lekker. Daarnaast heb je amper afwas, omdat je alles in één pan klaarmaakt. Ideaal!

Meer hoofdgerechten met Bimi® broccoli proberen? Bekijken onze hoofdgerechten met Bimi® recepten.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

50 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Leg de kip in een grote braadslee en verdeel de pompoen en knoflookteentjes eromheen. Besprenkel met olie en pers het sap uit de citroenkwarten en leg vervolgens de schillen rondom de kip en pompoen.

  2. Rooster voor 10 min in de oven tot de kip krokant en de pompoen zacht en licht gekarameliseerd zijn. Als je grote kippendijen hebt, rooster deze 10 minuten langer.

  3. Blancheer de Bimi® broccoli 2 minuten in kokend water. Vervolgens even uitlekken en apart zetten.

  4. Stoom de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  5. Haal de schaal uit de oven. Roer de geblancheerde Bimi® broccoli en drenk de Bimi® broccoli in het citroensap in de schaal. Besprenkel de schaal met honing en strooi de sesamzaadjes erover. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven tot de kip goudbruin en sticky is. Serveer daarna met rijst en voor de liefhebbers met een beetje sojasaus.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij