Eenpansgebraden Bimi® broccoli met pompoen, gestoomde rijst en sesam-citroenkip

Eenpansgebraden Bimi® broccoli met pompoen, gestoomde rijst en sesam-citroenkip

Een smaakvol stoofgerecht met een frisse touch door Bimi® broccoli.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

50 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij

Methode

  1. Leg de kip in een grote braadslee en verdeel de pompoen en knoflookteentjes eromheen. Besprenkel met olie en pers het sap uit de citroenkwarten en leg vervolgens de schillen rondom de kip en pompoen.

  2. Rooster voor 10 min in de oven tot de kip krokant en de pompoen zacht en licht gekarameliseerd zijn. Als je grote kippendijen hebt, rooster deze 10 minuten langer.

  3. Blancheer de Bimi® broccoli 2 minuten in kokend water. Vervolgens even uitlekken en apart zetten.

  4. Stoom de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  5. Haal de schaal uit de oven. Roer de geblancheerde Bimi® broccoli en drenk de Bimi® broccoli in het citroensap in de schaal. Besprenkel de schaal met honing en strooi de sesamzaadjes erover. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven tot de kip goudbruin en sticky is. Serveer daarna met rijst en voor de liefhebbers met een beetje sojasaus.