Eenpansgerecht met rijst, Bimi® broccoli, pompoen en sesam-citroenkip

Eenpansgerecht met rijst, Bimi® broccoli, pompoen en sesam-citroenkip

Fan van eenpansgerechten? Dan is dit recept voor een eenpansgerecht met kip, groenten en rijst er een die je vandaag nog wilt maken! In dit gezonde eenpansgerecht recept combineren we de lekkere smaken van Bimi® en pompoen die zo goed bij elkaar passen. Overheerlijk! Ga ook nog vandaag aan de slag met dit eenpansgerecht met rijst, kip en Bimi®!


Meer Bimi® gerechten proberen? Bekijk onze Bimi® broccoli ovenrecepten of hoofdgerechten recepten eens.

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

50 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Leg de kip in een grote braadslee en verdeel de pompoen en knoflookteentjes eromheen. Besprenkel met olie en pers het sap uit de citroenkwarten en leg vervolgens de schillen rondom de kip en pompoen.

  2. Rooster voor 10 min in de oven tot de kip krokant en de pompoen zacht en licht gekarameliseerd zijn. Als je grote kippendijen hebt, rooster deze 10 minuten langer.

  3. Blancheer de Bimi® broccoli 2 minuten in kokend water. Vervolgens even uitlekken en apart zetten.

  4. Stoom de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  5. Haal de schaal uit de oven. Roer de geblancheerde Bimi® broccoli en drenk de Bimi® broccoli in het citroensap in de schaal. Besprenkel de schaal met honing en strooi de sesamzaadjes erover. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven tot de kip goudbruin en sticky is. Serveer daarna met rijst en voor de liefhebbers met een beetje sojasaus.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij