Focaccia met Bimi®, olijven, rode ui en cherrytomaatjes
Ontdek het plezier van zelf focaccia maken met dit Italiaanse focaccia recept. Of je nu een beginner of een ervaren bakker bent, dit recept leidt je door de stappen naar een smaakvol, zelfgemaakt focaccia broodje. Met een paar ingrediënten en een eenvoudige bereiding, is dit recept perfect voor iedereen die de authentieke Italiaanse keuken naar eigen keuken wil brengen. Laat je inspireren en creëer een focaccia die bij elke gelegenheid past, van een familiediner tot een gezellige avond met vrienden.
Meer Italiaanse gerechten met Bimi® proberen? Bekijk onze onze Italiaanse Bimi® recepten.
Specifications
Voorbereiding
30 minuten
Koken
30 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Vegetarisch
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Los de gist op in lauwwarm water. Voeg de overige ingrediënten voor het brood toe.
-
Bestrijk het deeg met olijfolie, dek het af met een schone theedoek en laat het ongeveer 20 minuten rusten.
-
Leg het deeg op een bakplaat en laat het nog eens 30 minuten rusten.
-
Snijd de garnering zoals je wilt. Versier het deeg met de ui, tomaatjes, olijven en lente-uitjes. Je kunt hierbij een bepaald patroon volgen of gewoon op gevoel werken. Wacht met het toevoegen van de Bimi® broccoli.
-
Druppel wat olijfolie over het deeg en de toppings. Bestrooi met zeezout. Bak de focaccia in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
-
Voeg de Bimi® broccoli toe. Bak de focaccia nog eens 10 minuten in het midden van de oven. Baktijd 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 225 ºC (grillstand).