Garnalen en gamba pil pil met Bimi

Gamba's pil pil met Bimi®

Geniet van een heerlijk gerecht vol smaak met ons recept voor Gamba's Pil Pil met Bimi®. Dit Spaanse gerecht is een ware traktatie voor liefhebbers van zeevruchten en pittige gerechten. Onze versie combineert sappige garnalen, gekruid met paprikapoeder en knoflook, met knapperige Bimi®, waardoor een perfecte balans ontstaat tussen smaken en texturen. De toevoeging van citroensap geeft een verfrissende twist aan dit gerecht. Met dit recept voor Gamba's Pil Pil met Bimi® breng je de zon op je bord.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

5 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Pescotarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en laat het opwarmen. Voeg de knoflook en een vleugje pittige chili toe aan de olie en laat ze even kort bakken, zodat hun smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de garnalen en gamba's toe, samen met een vleugje paprikapoeder, en roer alles door elkaar.

  2. Wacht tot de garnalen en gamba's een roze kleur krijgen, wat een teken is dat ze gaar zijn. Nu is het tijd om de Bimi® toe te voegen, die een knapperige textuur en levendige groene kleur behoudt. Laat de Bimi® kort bakken in de pan.

  3. Geef het gerecht een finishing touch door een vleugje frisheid toe te voegen met wat versgeperst citroensap. Schep je de gebakken garnalen, gamba's en Bimi® op diepe borden. Druppel nog wat olie over het gerecht, waardoor het een extra laagje smaak krijgt. Serveer dit Spaanse gerecht met een mandje versgebakken brood. ¡Buen provecho!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij