Quinoa salade met Bimi® broccoli, edamame en garnalen spiesjes van de barbecue

Quinoa salade met Bimi® broccoli, edamame en garnalen spiesjes van de barbecue

Een lekkere, zomerse salade met de superfoods quinoa en Bimi® broccoli! Met deze quinoa salade met geblancheerde Bimi® broccoli, edamame boontjes en garnalen spiesjes van de barbecue maak je een echt feestje van de zomer.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Pescotarisch
  • Zonder noten
  • Zuivelvrij

Methode

  1. Klop in een mengkom de olijfolie, citroensap en -rasp, chilipeper, knoflook en peterselie door elkaar. Breng op smaak met snufjes zwarte peper en zout.

  2. Doe 2 el van de dressing in een andere kom en schep de garnalen en lente-uitjes hier doorheen. Zet apart om te marineren. Ondertussen kunnen we met de quinoa aan de slag.

  3. Verwarm de quinoa zoals op de verpakking staat vermeld en schep de rest van de dressing door de quinoa.

  4. Zet een pan met een laagje water op het vuur en blancheer de Bimi® broccoli en edamame/doperwten in kokend water gedurende 3 minuten tot ze net gaar, maar een lekkere bite hebben.

  5. Laat ze goed uitlekken en schep de Bimi® broccoli en edamame/doperwten door de quinoa. Proef of de quinoa op smaak is en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Zet de quinoa met Bimi® broccoli opzij terwijl je aan de spiesjes begint.

  6. Pak de spiesjes en rijg er afwisselend de garnalen en stukjes lente-ui aan. Verhit een barbecue of grilpan tot ze heet zijn en bak de spiesjes 2-3 minuten aan elke kant tot de garnalen goed gaar zijn.


    Meer salades met Bimi® broccoli proberen? Bekijk onze salade recepten met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij