Quinoa salade met Bimi® broccoli, edamame en garnalen spiesjes van de barbecue
Een lekkere, zomerse salade met de superfoods quinoa en Bimi® broccoli! Met deze quinoa salade met geblancheerde Bimi® broccoli, edamame boontjes en garnalen spiesjes van de barbecue maak je een echt feestje van de zomer.
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
15 minuten
Serves
2
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Pescotarisch
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Klop in een mengkom de olijfolie, citroensap en -rasp, chilipeper, knoflook en peterselie door elkaar. Breng op smaak met snufjes zwarte peper en zout.
-
Doe 2 el van de dressing in een andere kom en schep de garnalen en lente-uitjes hier doorheen. Zet apart om te marineren. Ondertussen kunnen we met de quinoa aan de slag.
-
Verwarm de quinoa zoals op de verpakking staat vermeld en schep de rest van de dressing door de quinoa.
-
Zet een pan met een laagje water op het vuur en blancheer de Bimi® broccoli en edamame/doperwten in kokend water gedurende 3 minuten tot ze net gaar, maar een lekkere bite hebben.
-
Laat ze goed uitlekken en schep de Bimi® broccoli en edamame/doperwten door de quinoa. Proef of de quinoa op smaak is en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Zet de quinoa met Bimi® broccoli opzij terwijl je aan de spiesjes begint.
-
Pak de spiesjes en rijg er afwisselend de garnalen en stukjes lente-ui aan. Verhit een barbecue of grilpan tot ze heet zijn en bak de spiesjes 2-3 minuten aan elke kant tot de garnalen goed gaar zijn.
Meer salades met Bimi® broccoli proberen? Bekijk onze salade recepten met Bimi® broccoli.