
Lamkoftas met Bimi® broccoli en yoghurtdipsaus
Een verassende delicatesse uit het Midden-Oosten met onder andere lamsvlees, yoghurtdipsaus en een Bimi® broccoli-twist.
Voorbereiding
10 minuten
Koken
45 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Zonder noten
Methode
-
Neem een grote kom en doe hierin het lamsvlees, ui, knoflook, saffraan, zout en peper. Meng goed met je handen.
-
Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en maak deze worstvormig.
-
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de Kofta’s toe, bak ongeveer 20 minuten, draai regelmatig om tot ze aan alle kanten bruin en gaar zijn.
-
Terwijl de Kofta’s aan het bakken zijn, maak je de Bimi® broccoli-dip. Kook hiervoor de Bimi® eerst 2 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.
-
Doe de yoghurt en de gehakte knoflook in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Verwarm in een grote koekenpan 2 el olie op middelhoog vuur. Voeg de Bimi® broccoli toe en breng op smaak met zout en peper. Gril ongeveer 7 minuten.
-
Verspreid of drizzel de helft van de knoflookyoghurt over een serveerschaal. Leg de gegrilde Bimi® broccoli hier vervolgens op en giet de resterende yoghurt gelijkmatig over de over de Bimi® broccoli. Besprenkel tot slot met de olijfolie, bestrooi met gedroogde munt en geplette rozenblaadjes (indien gebruikt).
-
Leg de Kofta’s op een groot bord, bestrooi met sumak en serveer met plat brood of rijst en uiteraard de Bimi® broccoli dip.