Lamkoftas met Bimi® broccoli en Yoghurtdipsaus

Lamkoftas met Bimi® broccoli en Yoghurtdipsaus

Een lekkernij uit het Midden-Oosten met een Bimi® broccoli-twist.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

45 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Zonder noten

Methode

  1. Neem een grote kom en doe hierin het lamsvlees, ui, knoflook, saffraan, zout en peper. Meng goed met je handen.

  2. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en maak deze worstvormig.

  3. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de Kofta’s toe, bak ongeveer 20 minuten, draai regelmatig om tot ze aan alle kanten bruin en gaar zijn.

  4. Terwijl de Kofta’s aan het bakken zijn, maak je de Bimi® broccoli-dip. Kook hiervoor de Bimi® eerst 2 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.

  5. Doe de yoghurt en de gehakte knoflook in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

  6. Verwarm in een grote koekenpan 2 el olie op middelhoog vuur. Voeg de Bimi® broccoli toe en breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 7 minuten.

  7. Verspreid of drizzel de helft van de knoflookyoghurt over een serveerschaal. Leg de gekookte Bimi® broccoli hier vervolgens op en giet de resterende yoghurt gelijkmatig over de over de Bimi® broccoli. Besprenkel tot slot met de olijfolie, bestrooi met gedroogde munt en geplette rozenblaadjes (indien gebruikt).

  8. Leg de Kofta’s op een groot bord, bestrooi met sumak en serveer met plat brood of rijst en uiteraard de Bimi® broccoli dip.