Lamsbout uit de oven en salade met Bimi® broccoli, citroen en kappertjes

Lamsbout uit de oven en salade met Bimi® broccoli, citroen en kappertjes

Tijdens de feestdagen een lekker kerstrecept met lam serveren? Maak dit langzaam geroosterde lamsbout recept! Deze lamsbout uit de oven met Bimi® broccoli is overheerlijk en zal iedereen aan tafel een glimlach op het gezicht brengen tijdens het kerstdiner

Wil je een ander Bimi® broccoli recept met lamsvlees proberen? Maak dan dit kerstrecept met lamskoteletten, Bimi® broccoli en honingvijgen. Feestelijk lekker! :-)

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

4 uur

Serves

6

Methode

  1. Verwarm de oven op 160°C (hete luchtoven 140°C, gasstand 4). Voeg in een grote braadslede een derde van de aardappelen in één laag toe, kruid goed en bedek met een derde van de uien en een van de laurierblaadjes, herhaal met de rest.

  2. Wrijf de hele bout in met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en leg op de aardappelen en uien. Voeg de halve bollen knoflook toe aan de braadslede, met de platte kant van de knoflook naar boven. Zet de bakplaat in de oven en bak 4 uur, tot het vlees gaar is.

  3. Meng voor de dressing van de Bimi® broccoli alle ingrediënten tot ze goed gemixed zijn en voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Breng een pan met water aan de kook, voeg de Bimi® broccoli toe en kook gedurende 1,5 minuut. Giet af en voeg waterkers en een paar lepels dressing toe om te serveren.

  4. Serveer de Bimi® broccoli en dressing in een grote schaal en zet de braadslede met het lamsvlees op tafel.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij