Oosterse zalm met Bimi® broccoli en zoete aardappel

Oosterse zalm met Bimi® broccoli en zoete aardappel

Dit recept met zalm en Bimi® is echt yummy! De malse zalm en de bite van Bimi® broccoli vullen elkaar enorm goed aan. Een aanrader voor alle zalm-liefhebbers!

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

15 minuten

Serves

2

Dieet eisen

 • Glutenvrij
 • Pescotarisch
 • Zonder noten
 • Zuivelvrij

Methode

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Borstel de zoete aardappels schoon en snijd ze in partjes. Leg deze in een braadslede (niet over elkaar heen) en druppel hier wat olie overheen. Bestrooi met peper en zout en schuif de zoete aardappels voor 10 minuten de oven in.

 2. Maak de Oosterse marinade voor de zalm klaar door de het sap van 1 limoen te mengen met de ketjap en sambal. Bestrijk hier de zalmfilets mee en laat 10 minuten intrekken. Bestrijk de zalm dan een tweede keer met de marinade.

 3. Haal na 10 – 15 minuten de zoete aardappel kort uit de oven en maak plek voor de zalm. Leg de zalmfilets tussen de zoete aardappel en schuif de braadslede nu nog weer 10 minuten de warme oven in.

 4. Schil en snipper ondertussen de ui. Snij de rode peper en maak de knoflook schoon. Gebruik een spiraalsnijder om van de courgette noedels te maken. Heb je geen spiraalsnijder, snij dan de courgette in fijne reepjes.

 5. Verwarm een druppel olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan.

 6. Doe de stronkjes Bimi® in de pan en roerbak deze zo’n 5 minuten. Houd je van een bite? Blancheer de stronkjes dan niet van tevoren.

 7. Voeg als laatste de courgette noedels toe en bak nog 1 minuut mee. Daarna ben je klaar om de geroerbakte Bimi® en courgette met de Oosterse zalm uit de oven te serveren.

  Liefhebber van zalm? De combinatie van zalm & Bimi® is enorm lekker en ook nog eens gezond. Probeer eens naar deze Aziatische sticky zalm met Bimi® broccoli.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij