Tagliatelle met Bimi® broccoli en peper-knoflookboter

Tagliatelle met Bimi® broccoli en peper-knoflookboter

Een goed tagliatelle gerecht. Wie is er niet dol op? Deze vegetarische tagliatelle met Bimi® broccoli en een romige peper-knoflookboter wil je zeker geprobeerd hebben. De wat pittige, romige smaak van de knoflookboter en het kruid kervel combineert enorm goed met de zoetige en nootachtige smaak van Bimi® broccoli. Maar we spoilen niet teveel... Je komt er gauw zelf achter ;-).

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

15 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Stamp met een vijzel de groene gedroogde peper fijn. Pel vervolgens 3-4 knoflookteentjes en rasp deze fijn.

  2. Pak een handmixer en klop de boter. Voeg het citroensap, de geraspte knoflook, zout en groene peper toe en roer het erdoor. Zet vervolgens op zij.

  3. Kook de pasta in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was ondertussen de Bimi® broccoli en snijd het kontje van de steel eraf.

  4. Zet een pan op het vuur en voeg hier ongeveer 6 eetlepels van de peper-knoflookboter en een scheutje water aan toe en sauteer de Bimi® broccoli 4-6 minuten.

  5. Hak de kervel grof en giet de tagliatelle af. Het wordt tijd om op te dienen!

  6. Schep eerst de tagliatelle op de borden en hier vervolgens de peper-knoflookboter over heen. Leg hier de Bimi® broccoli op en bestrooi met de gehakte kervel.

  7. Breng de pasta op smaak met een snufje zout en scheutje citroensap. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas en je bent klaar om te serveren. Buon appetito!

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij