Bimi® broccoli met kipfilet in gember-sinaasappelsaus

Bimi® broccoli met kipfilet in gember-sinaasappelsaus

Een zomers feestje op je bord! Dit frisse recept met Bimi® broccoli, gember, en sinaasappel is heerlijk met een gekoeld drankje op een warme zomerdag.

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Methode

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Snijd het kontje van de Bimi® af. Snijd 2 plakjes sinaasappel en snijd dit in partjes.

  3. Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur hierna lager en laat even kort pruttelen.

  4. Verwarm boter in een koekenpan. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en bak de kipfilet in de koekenpan met boter gaar.

  5. Verwarm in een wok de olijfolie en doe de Bimi® hierbij. Voeg de knoflook en gember toe en bak 3 minuten mee. Voeg hierna de sambal en stukjes sinaasappel toe en verwarm dit nog 2 minuutjes mee.

  6. Verdeel de kipfilets over de borden samen met de Bimi® Lepel de saus er bij, en serveer de rijst apart.