Bimi® broccoli superfood salade

Bimi® broccoli superfood salade

Een kleurrijke superfood salade met Bimi® broccoli, kikkererwten, rode biet en zoete aardappel.

Salade over?
Schep de kliekjes in een lunch box en zet dit in de koelkast. Dan heb je de volgende dag een smakelijke lunch!

Voorbereiding

10 minuten

Koken

20 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.

  2. Snij de zoete aardappel in blokjes, leg ze op een bakplaat met een antiaanbaklaag en besprenkel met 1 el koolzaadolie en een snufje zout. Rooster de blokjes 20 minuten.

  3. Pak een grote pan met antiaanbaklaag, schenk de resterende koolzaadolie in de pan en verwarm op een hoge stand. Eenmaal warm voeg je de uitgelekte kikkererwten, het knoflookteentje en de uitgelekte kappertjes toe aan de pan.

  4. Bak een paar minuten tot het goudbruin en krokant is. Zet het vuur lager en voeg de komijn, Bimi® broccoli en zonnebloempitten toe. Bak dit totdat de Bimi® broccoli gaar maar nog knapperig is. Voeg vervolgens een scheutje citroensap over het geheel toe en laat het afkoelen op een bord.

  5. Haal de zoete aardappel uit de oven en laat afkoelen.

  6. Rasp tijdens het afkoelen de wortel en rode biet. Zodra alles is afgekoeld, kun je de geraspte wortel, rode biet, zoete aardappel stukjes en de Bimi® broccoli samenvoegen. Serveer deze superfood salade met de yoghurt en geniet van de superfood salade!