Shakshuka met groene asperges en Bimi® broccoli
De klassieke shakshuka ken je vast wel, met gepocheerde eieren en tomatensaus. Maar deze vegetarische shakshuka variant met de groene groentes asperge en Bimi® is echt héél lekker!
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
25 minuten
Serves
2
Voedingsinformatie per portie
- 445 kcal
- Vet 28 gram
- Koolhydraten 9 gram
- Vezels 9 gram
- Eiwit 30 gram
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Pescotarisch
- Vegetarisch
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Kook de groentebouillon in een koekenpan totdat het begint te borrelen.
-
Voeg de Bimi® broccoli en aspergetips toe aan de groentebouillon en laat dit ongeveer 10-15 minuten koken (totdat alle vocht is verdampt).
-
Voeg een scheutje olijfolie, ui, knoflook en bladspinazie toe. Bak dit ongeveer 5 minuten lang mee.
-
Voeg vervolgens de doperwten toe en laat het mengsel 2 minuten verder bakken.
-
Maak 4 kuiltjes in de groenten en breek een ei boven elk kuiltje. Voeg wat paprikapoeder, zout en peper toe.
-
Zet een deksel op het pan en laat het ongeveer nog 15 minuten bakken op een laag vuurtje.
-
Haal de pan van het vuur, garneer de groene shakshuka met wat feta en serveer het met wat vers brood.
Liefhebber van vega gerechten? Bekijk al onze vegetarische recepten met Bimi® broccoli.