
Falafels van Bimi® broccoli en munt met harissa, labneh dipsaus
Een lekkernij uit het Midden-Oosten. Falafels gemaakt van Bimi® broccoli en munt met een yoghurtsaus om te dippen!
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Pescatarian
- Vegetarisch
- Zonder noten
Methode
-
Laat de kikkererwtjes uitlekken en dep droog met een keukenrol, probeer ze zo droog mogelijk te maken.
-
Blancheer de Bimi® broccoli circa een minuut in kokend water met een snufje zout. Houd de Bimi® broccoli daarna onder een stromend koud water en dep vervolgens droog met keukenpapier.
-
Doe de kikkererwtjes, gekookte Bimi® broccoli, komijn, koriander, ui, munt, knoflook en bloem in een blender en blend tot puree. Maak met de puree grote of kleine Falafel balletjes – net wat je lekker vindt.
-
Zet de balletjes even in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Zet een kleine, diepe pan op middelhoog vuur en druppel hier de raapzaadolie in. Doe 2 of 3 falafel balletjes in de pan, geef ze ruimte om te bewegen. Blijf ze omrollen met een lepel zodat ze niet aanbakken en mooi kleuren. Bak ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Bak ze niet te snel om te voorkomen dat de binnenkant koud blijft.
-
Eenmaal gebakken laten uitlekken op een keukenpapier of een servet en op smaak brengen met wat zout.
-
Mix de labneh, rozenharissa, zout en peper in een kom en serveer met de falafel.