Bimi® broccoli & munt falafels met harissa en labneh dipsaus

Bimi® broccoli & munt falafels met harissa en labneh dipsaus

Voorbereiding

10 minuten

Koken

10 minuten

Serves

4

Dieet eisen

  • Pescatarian
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Laat de kikkererwtjes uitlekken en dep droog met een keukenrol, probeer ze zo droog mogelijk te maken.

  2. Blancheer de Bimi® broccoli circa een minuut in kokend water met een snufje zout. Houd de Bimi® broccoli daarna onder een stromend koud water en dep vervolgens droog met keukenpapier.

  3. Doe de kikkererwtjes, gekookte Bimi® broccoli, komijn, koriander, ui, munt, knoflook en bloem in een blender en blend tot puree. Maak met de puree grote of kleine Falafel balletjes – net wat je lekker vindt.

  4. Zet de balletjes even in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Zet een kleine, diepe pan op middelhoog vuur en druppel hier de raapzaadolie in. Doe 2 of 3 falafel balletjes in de pan, geef ze ruimte om te bewegen. Blijf ze omrollen met een lepel zodat ze niet aanbakken en mooi kleuren. Bak ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Bak ze niet te snel om te voorkomen dat de binnenkant koud blijft.

  5. Eenmaal gebakken laten uitlekken op een keukenpapier of een servet en op smaak brengen met wat zout.

  6. Mix de labneh, rozenharissa, zout en peper in een kom en serveer met de falafel.