Wraps met Bimi® broccoli, bonen, avocado en tomatenpuree
Maak van je lunch een smaakfiësta met dit wraps recept met Bimi® broccoli. Zet alle ingrediënten op tafel om jouw wraps met al deze lekkere vegetarische ingrediënten te beleggen. Naast dat deze wraps met Bimi® broccoli ontzettend lekker zijn, zijn ze ook nog eens goed vullend én gezond!
Groot fan van de Mexicaanse keuken? Bekijk alle Mexicaanse recepten met Bimi® broccoli. Of check onze andere lekkere wraps recepten met Bimi® broccoli!
Specifications
Voorbereiding
5 minuten
Koken
15 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Pescotarisch
- Veganistisch
- Vegetarisch
- Zonder noten
- Zuivelvrij
Methode
-
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op een laag vuur en voeg de gehakte sjalotten toe. Bak ongeveer 8 à 10 minuten tot ze glazig zijn.
-
Doe de uitgelekte bonen, de gemalen komijn en paprikapoeder in de pan bij de sjalotten. Roer door en verkruimel een bouillonblokje eroverheen. Voeg de tomatenpuree en 100 ml koud water toe. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten zachtjes sudderen, regelmatig blijven roeren tot het vocht is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatst de fijngehakte peterselie toe.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden voor een hete lucht oven en heb je gasoven dan stand 4.
-
Maak de guacamole door de avocado in kleine blokjes te snijden en te mengen met het limoensap en wat fijngehakte chilipeper. Breng op smaak met zout en peper en voeg de verse koriander toe.
-
Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en zet ze 5 minuten in de voorverwarmde oven om ze op te warmen.
-
Verhit een grillpan op middelhoog vuur, doe de Bimi® broccoli en de resterende olijfolie in de hete pan. Bak de 2-3 minuten tot de Bimi® broccoli licht geblakerd is.
-
Leg de tortilla’s plat en verdeel de bonen, spinazie, gegrilde Bimi® broccoli en guacamole over de wraps. Strooi er eventueel kaas overheen, vouw dan de randen van de tortilla om, serveer met partjes stukjes.