Bimi® broccoli shakshuka met cherrytomaten en paprika

Bimi® broccoli shakshuka met cherrytomaten en paprika

Met wat pit én rijk aan goede voedingsstoffen is dit shakshuka gerecht fantastisch als stevige lunch of als lekkere avondmaaltijd. Enjoy!

Specifications

Voorbereiding

10 minuten

Koken

35 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Glutenvrij
  • Pescotarisch
  • Vegetarisch
  • Zonder noten

Methode

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan, voeg de gesneden sjalotten toe en bak licht op een laag vuur voor 8-10 minuten, tot het zacht en doorzichtig is.

  2. Voeg de gesneden paprika, gemalen komijn, verse tijm, gemalen koriander en harissa aan de pan toe en roer het goed door.

  3. Meng de cherrytomaten en de knoflook pasta en kook 15 minuten op laag vuur. Roer zo nu en dan, en voeg water toe als het te droog is, maar niet meer dan nodig is om te voorkomen dat het aanbrandt.

  4. Maak 2 kuiltjes in het mengsel en breek een ei, verdeel dit over beide kuiltjes. Kook dit 5 minuten op laag vuur.

  5. Plaats tegelijkertijd de Bimi® broccoli in een stomer, of in een vergiet boven een pan kokend water en stoom voor 2-3 minuten tot het beetgaar is.

  6. Voeg de Bimi® broccoli toe aan de shakshuka pan, plaats de Bimi® broccoli om de eierkuiltjes heen en laat het nog 5 minuten koken.

  7. Maak de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt, honing en het citroensap in een schaal te mengen en zet het apart.

  8. Strooi de gesneden kruiden en za’atar over de shakshuka en serveer het meteen met de schaal yoghurtsaus en serveer daarnaast krokant brood.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij