Open sandwich met Bimi® broccoli, avocado en gerookte zalm

Open sandwich met Bimi® broccoli, avocado en gerookte zalm

Op zoek naar een voedzame, goed vullende lunch? Dan is dit de gezonde lunch die je zoekt: Deens smørrebrød, oftewel een open sandwich met gestoomde Bimi® broccoli, avocado, crème fraîche en gerookte zalm op een sneetje rogge- of pompernikkelbrood. Klinkt bimitastisch toch!


Aan de slag met dit recept? Bekijk onze how-to-video om Bimi® broccoli op z'n best te stomen.

Specifications

Voorbereiding

5 minuten

Koken

5 minuten

Serves

2

Dieet eisen

  • Pescotarisch

Methode

  1. Was de Bimi® broccoli en stoom de Bimi® broccoli voor 3 à 4 minuten.

  2. Meng de crème fraîche, gesneden dille en mierikswortelsaus in een kleine schaal en zet het apart.

  3. Rooster het roggebrood of pompernikkelbrood licht.

  4. Zodra je klaar bent om op te dienen, verdeel je de crème fraîche, mierikswortelsaus en dille mengsel over de twee sneeën toast en verspreid je het gelijkmatig.

  5. Plaats vervolgens de avocado en zalm plakjes bovenop.

  6. Voeg daaroverheen de licht gestoomde Bimi® broccoli, een paar takjes waterkers, dille en vers gemalen zwarte peper toe. Dien gelijk op met citroen partjes.


    Gek op vis? Probeer dan ook eens andere Bimi® broccoli visgerechten.

Bimi® broccoli is verkrijgbaar bij